"Ljudi žele više od svojih zgrada", kaže menadžer marketinga firme Spaceflow,  Petr Boruta za kancelarijainfo.rs

„Ovo više nije samo pitanje obezbeđivanja objekata za iznajmljivanje, već obezbeđivanje iskustva koje će se meriti sa prostorom. SPACEFLOW stručnjaci znaju o čemu pričaju, a nedavno su dobili i nagradu "Best Proptech" (tehnologija za nekretnine) na Central European Startup Awards takmičenju.

Poreklom iz Češke, kompanija redefinira šta to čini radni ili kancelarijski prostor. Korisnicima platforme omogućava da redefinišu kako kancelarije mogu najbolje raditi za njihov tim. Pružajući povratne informacije, vlasnici nekretnina mogu procijeniti što njihovi zakupci najviše vole, kao i zarađivati i povećavati izvore prihoda putem vrhunske analitike.

"SPACEFLOW ubrzava transformaciju nekretnina iz poslovnog modela iz "kancelarije kao prostor za najam" u "kancelarija kao usluga", nastavlja Boruta.

"Kancelarija kao usluga" iskustvo koje pružamo kroz SPACEFLOW omogućava vlasnicima prostora da privuku i zadrže najbolje zakupce, kao i da povećaju profit! Za sve korisnike u zgradama I office konceptima kao što su coworking ili instant kancelarije, to znači da sada, kroz mobilnu aplikaciju, zakupci imaju pristup sadržaju i uslugama u zgradi i oko nje."

 

"Od običnih poslovnih prostora I kancelarija za najam, do kancelarija koje pružaju usluge I doživljaje"

Petr Boruta, SPACEFLOW Marketing Menadzer

 

Coworking kancelarije doživljavaju neverovatan procvat. Prošle godine, na primer, u svetu je identifikovano više od 14.000 coworking prostora. U tom kontekstu, Spaceflow bi mogao da obezbedi rešenje problema sa kojim se suočavaju mnogi vlasnici nekretnina u konkurentnijem i sve zasićenijem tržištu. Međutim, njihov portfelj se ne odnosi samo na coworking prostore. Koncept se može primeniti na kampuse, stambene komplekse, poslovne zgrade, kancelarije, itd.

"Gradimo odnose između vlasnika, svih korisnika i lokalnih usluga u realnom vremenu i kreiramo uspešne zajednice. Naši community menadzeri pružaju najbolje iskustvo za sve korisnike - kroz atraktivan sadržaj, događaje i ličnu komunikaciju.

Proptech - Rastuće Startup Tržište

Kako njihovo tržište nastavlja da raste, Proptech startupi fokusiraju svoje preduzetničke umove na sticanje tehnologije u nekretninama. Spaceflow je nedavno proslavio otvaranje svoje filijale u Njujorku, kao i širenje kroz tržište Velike Britanije.

"Naš tim raste u svim oblastima - razvoj, prodaja, marketing i menadžeri zajednice, te je unapredjenje unutrašnjih procesa od ključnog značaja za vitalnost firme. Na primer, platni sistem je potpuno novi nivo komfora za zakupce i velika prilika za zakupodavce i za pružaoce usluga za ostvarenje dodatnih prihoda “, nastavio je Boruta.

Iako dolazi iz Češke i ulazi u relativno mladi startup ekosistem, kompanija je sada prepoznata kao globalno prisutna. Cilj je da se promeni percepcija nekretnina širom sveta.

"Danas je svet toliko međusobno povezan da ne postoji velika razlika između toga gde vodite posao. Mi radimo globalno za globalne kompanije, gledamo na sve, od marketinga do proizvoda, u globalnoj perspektivi." Misija je zadržati istu energiju i viziju gde god se naš tim nalazi.

Ovaj globalni ideal je nešto što Borut predviđa da će nadvladati tehnološke ekosisteme. Sugerirajući da će to biti mreža inicijativa nevladinih organizacija i vladinih tela koja zajedno rade na postizanju najboljih rezultata. Petr navodi obrazovanje kao ključ tehnološke transformacije. Srećom za startapove širom sveta koji rade na ovom globalnom uzroku, novi inovatori kao što je Spaceflow su tu da osiguraju zdravo I perspektivno radno okruženje.