Smeštena na jednom od najatraktivnijih mesta u Beču, THE ICON oživljava futurističku urbanu kancelarijsku kulturu: blizu centra grada, kvalitetan, orijentisan ka budućnosti i sa direktnim pristupom bečkom Hauptbahnhofu sa svim prednostima transporta i infrastrukture. THE ICON je vodeća zgrada kompanije Allianz i njihova najmodernija zgrada na svetu, nudi vrhunske kancelarijske prostore uz fitnes, maloprodaju i trpezariju.

Kompleks se sastoji od tri ultramoderne kancelarijske kule povezane tržnim centrom / atrijumom, a trenutni zakupci dolaze iz finansijskog, poreskog, IT i farmaceutskog sektora. U bliskoj budućnosti čak će i članovi Evropskog parlamenta raditi u okviru njegovih osnova. Trenutno u THE ICON-u posluje 25 stanara, što rezultira približno 2.500 - 2.800 zaposlenih.

Kakav je uticaj COVID-19 imao na vašu zajednicu i načine na koje oni koriste Spaceflow?

U početku smo primetili pad broja aktivnih korisnika u aplikaciji Spaceflow, pa je kao takav ukupni angažman u zajednici bio manji. Verujemo da je ovo uzrokovano početnim šokom pandemije i neizbežnim poremećajem dok su ljudi pokušavali da utruju novi način života, uključujući menjanje svakodnevnih radnih navika.

Otkrili smo da mere socijalnog udaljavanja, poput održavanja respektabilne distance između kompanija, uvođenje jednosmernih sistema u menzama, liftovima i preko komunalnih područja, pomažu zaposlenima da se osećaju sigurnije u prostorijama i ovih mera se striktno pridržavaju.

Korišćenjem Spaceflow-a, sve informacije povezane sa COVID-19 prenošene su s lakoćom, osiguravajući da je zajednica THE ICON bila neprekidno dobro informisana o promenama koje su preduzete radi održavanja snabdevanja zgrada tokom lošeg korišćenja kancelarije, vodenih tačaka, podešavanja ventilacije i još mnogo toga.

Kako vas Spaceflow podržava u izgradnji vaše zajednice?

Jedna od naših omiljenih karakteristika u Spaceflow-u je funkcija ćaskanja koja nudi veliku brzinu i fleksibilnost u pružanju usluga i preduzimanju radnji po zahtevima stanara. Budući da je ova vrsta interakcije vrlo razoružavajuća, omogućava nam da pomažemo zajednici na sve ličniji način. Kada pitaju našu zajednicu o svojoj omiljenoj funkciji Spaceflow, često pominju mogućnost primanja brzih obaveštenja o zgradi sa ažuriranjima objavljenim direktno u fidu vesti. Sa trenutnim postovima i anketama, informacije se ne gube i sve važne promene ili dopune se odmah prosleđuju ostatku zajednice.

Tokom početnog izbijanja COVID-19, Spaceflow im je pružio podršku u integrisanju senzora u našu menzu, omogućavajući stanarima da provere kapacitet sobe u stvarnom vremenu pre posete. Na ovaj način, merenja socijalnog udaljavanja ostala su netaknuta i efikasna u svakom trenutku.