image

 

Градоначелник Београда Синиша Мали састао се у згради Београдске задруге са делегацијом Савета пословних жена из Дубаија, која по први пут борави у Србији.

 

На челу Делегације је Ража ал Гург, која је по Форбсовој листи једна од најутицајнијих жена на Блиском истоку.

 

Градоначелник је гошћама из Уједињених Арапских Емирата представио пројекат Београд на води и истакао да ће овај пројекат потпуно променити лице Београда и од њега направити светску метрополу.

 

Говорећи о пројекту, Синиша Мали је истакао да је недавно започета градња куле Београд, највеће зграде у овом делу Европе, као и да сви радови теку по плану, саопштено је из Службе за информисање Града Београда.

 

Осим тога, увелико теку радови на изградњи прве две стамбене куле, од којих би прва требало да буде завршена до 2018. године.

 

Након ових радова, почеће и изградња хотела „W”, још два објекта и тржног центра.

 

Такође, градоначелник је истакао да су управо завршени радови на нових 400 метара Савске променаде, тако да ће Београђани и гости града имати ново место за уживање.

 

Мали је истакао да овај пројекат ставља Београд раме уз раме са светским метрополама, као и да ће грађани и гости града ту моћи да пронађу најразличитије садржаје.

 

Мали је истакао да Србија има изузетну сарадњу са Уједињеним Арапским Емиратима и да је пројекат Београд на води управо и највећи резултат те сарадње.

 

Пријему су присуствовали и генерални директор Београда на води Никола Недељковић, заменик генералног директора Александар Трифуновић, као и директор продаје тог предузећа Иван Чакаревић, који је, такође, гошћама из УАЕ говорио о овом пројекту, преноси Танјуг.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.politika.rs/