image

 

Саопштава да је обезбеђено финансирање за нову пословну зграду Делта холдинга, регионални шопинг мол Делта Планет на Аутокоманди, у који би било уложено 200 милиона евра, хотел Интерконтинентал и пословну зграду на Новом Београду.

 

Делта Холдинг је на полугодишњем колегијуму најавио нове велике инвестиције у региону. Осим изградње хотела ИнтерЦонтинентал у Љубљани, која увелико траје, Делта ће почетком следеће године почети и изградњу шопинг-мола у Бањалуци и то ће бити највећа инвестиција у Републици Српској.

 

Бањалука ће добити модеран објекат који ће на бруто површини од 60.000м2 понудити посетиоцима најпознатије светске брендове, забавне садржаје за целу породицу, ресторане, кафиће... Инвестиција од 60 милиона ЕУР омогућиће отварање више од 2.500 нових радних места и упослиће грађевинску индустрију Републике Српске.

 

Инвестиције у Словенији: Изградња хотела ИнтерЦонтинентал у Љубљани одвија се по плану. Током првих 6 месеци 2016. изграђено је 45 одсто конструкције, а зграда је израсла до 4. спрата. Укупна инвестиција у овај хотел са 5 звездица износи 40 милиона ЕУР, а ИнтерЦонтинентал Љубљана, на 25 нивоа, биће и највиша зграда у Љубљани. Отварање је планирано у првој половини 2017. године.

 

Инвестиције у Србији: Делта има велике планове и за изградњу некретнина у Србији. Припремљени су пројекти и обезбеђено финансирање за 4 велике инвестиције: нову пословну зграду Делта Холдинга, регионални шопинг мол Делта Планет на Аутокоманди, Хотел ИнтерЦонтинентал и пословну зграду на Новом Београду. Нажалост, ни после две и по године разговора са градским властима и обећања да ће сви услови бити обезбеђени, ни за једну од ових локација дозволу за градњу нисмо добили.

 

С обзиром на то да припрема оваквих локација ангажује изузетно велика средства, не постоји могућност, а ни воља да се унедоглед чекају потребне дозволе. Уколико у најкраће време не буде могућа реализација ових пројеката, Делта ће бити принуђена да мења постојеће планове односно да своје инвестиције усмери ван Србије.

 

РЕЗУЛТАТИ ПОСЛОВАЊА У ПЕРИОДУ ЈАНУАР - ЈУН 2016:

 

ДРУГА ДЕЛТИНА ЗАДУЖБИНА ПОКЛОЊЕНА ГРАДУ КРАГУЈЕВЦУ: Последњег дана јуна свечано је отворена друга задужбина Делта Холдинга, центар „Искра" за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом. Објекат је опремљен и предат граду Крагујевцу.

 

У првих 6 месеци 2016. укупна издвајања за друштвену одговорност износила су 892.000 ЕУР, од чега су донације друштвеној заједници 646.000 ЕУР. Помоћ Делта Фондације стигла је до 26.000 људи.

 

УКУПАН ПРИХОД ПОВЕЋАН 4%:Укупан приход Делта Холдинга у првих 6 месеци 2016. износио је 27,06 милијарди динара, што је 4% више него у истом периоду прошле године.

 

За пола године остварен је ЕБИТДА од 2,31 милијарду динара, а у буџет је уплаћено 5,28 милијарди динара.

 

ИЗВОЗ 37 МИЛИОНА ЕУР: У првом полугодишту 2016. Делта Аграр је извезао робе у вредности од 37 милиона ЕУР. Највећи део извоза чини берзанска роба, а највеће извозно тржиште је Европска Унија (71% укупног извоза).

 

Делта Аграр је ове године први пут у програму имао нове сорте КWС пшенице, а оне су у жетви дале рекордне резултате. Сорта амицус Ц1 дала је 8,78 тона по хектару, сорта солехио Ц1 9,15 тона, а сорта модерн Ц1 8,73 тоне.

 

Краун Плаза  Белград 1. У ЕВРОПИ:Хотел Цроwне Плаза Београд задржала је водеће место међу хотелима овог ланца у Европи, по оцени гостију.

 

Првих 6 месеци у највећем београдском хотелу обележило је изузетно добро заузеће од чак 63%. Реализовано је 47.725 ноћења, а остварен је бруто оперативни профит од 2,7 милиона ЕУР.

 

ДЕЛТА ДМД ПОВЕЋАО ПРОМЕТ ЗА 16%: Делта ДМД, чланица Делта Холдинга која се бави дистрибуцијом и логистиком, у првом полугођу 2016. повећала је укупни промет за 16%. Раст продаје остварен је у свим водећим брендовима: Диагео, Ферреро, Пуфиес и другима.

 

ОТВОРЕН 31 ЈУХОР ДУЋАН: У првих 6 месеци отворено је 15 објеката Yухор Дућана, нове специјализоване малопродаје меса и деликатеса. Мрежа Yухор Дућана сада броји укупно 31 објекат у 23 града. Планирано је да до краја године број објеката буде дуплиран.

 

РАСТЕ ПРОДАЈА БМW ВОЗИЛА: Делта Моторс је у првих 6 месеци продао 30% више нових возила него у истом периоду прошле године. У истом периоду продаја БМW мотоцикала порасла је за 57,7%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://www.nspm.rs/