1. DevX Office, Indija

Devx nudi raznovrsne prostorne radne oblasti koje pažljivo kombinuju funkcionalnost i estetiku. To uključuje radne stanice otvorenog koncepta, privatne kabinete, posvećene radne stolove i virtuelna kancelarijska rešenja, obezbeđujući da pojedinci mogu pronaći savršeni aranžman koji odgovara njihovim jedinstvenim potrebama.

Svaki prostor opremljen je brzim internetom, ergonomskim nameštajem i modernim sadržajima, sve s ciljem pružanja udobnog i efikasnog radnog iskustva. Međutim, Devx prepoznaje da coworking nije samo o fizičkim prostorima; reč je o izgradnji zajednice.

Okupljanjem pojedinaca i preduzeća iz različitih industrija, Devx stvara prilike za saradnju, umrežavanje i deljenje ideja. Živopisni događaji zajednice, radionice i sesije umrežavanja koje organizuje Devx omogućavaju članovima da se povežu, uče i rastu kako profesionalno, tako i lično.

Devx takođe razume važnost ravnoteže između posla i privatnog života, zbog čega prostori uključuju pažljivo odabrane pogodnosti koje podržavaju i promovišu celokupno blagostanje svojih članova.

2. Corus Quay, Kanada

Corus Quay, Canada

Smesten pored obala jezera Ontario, ogroman poslovni prostor kompanije Corus Entertainment ističe se svojim položajem uz vodu i unutrašnjosti usmerenoj ka postizanju zlatnog LEED-CI standarda. Kancelarija danas stoji kao najpametnija i najnaprednija zgrada u svojoj kategoriji u Torontu.

Kancelarija može primiti gotovo 1100 zaposlenih u izuzetno efikasnom i saradničkom prostoru. Oni imaju kancelariju koja svojim zaposlenima pruža mnoštvo prostora za promociju druženja i saradnje.

Sa petospratnim atrijumom, toboganom od tri sprata i salonima iznad dva televizijska studija, kancelarija može pružiti svojim zaposlenima najbolju verziju radnog mesta koje može postojati.

3. Spencer Ogden, Singapur

Spencer Ogden, Singapore

Kultura kompanije Spenser Ogden usmerena je ka pomoći svojim kandidatima u onome što im je potrebno i pružanju odgovarajućeg radnog okruženja.

Podloga od astroturfa, stolovi od recikliranog drveta i stolovi u američkom stilu neki su od ključnih elemenata njihovih kancelarija širom sveta. Sa ovim karakteristikama, nadaju se promovisanju pokreta i prostora za opuštanje među svojim zaposlenima.

U nameri da svojim zaposlenima obezbede najbolje, najinspirativnije kancelarije, stvorili su nešto što stoji kao oličenje arhitektonske inspiracije za kancelarije širom sveta.

4. White Mountain Office, Švedska

Airbnb

White Mountain kancelarija u Stokholmu jedinstvena je po tome sto je prvobitno bila protivatomsko sklonište. Ovih 1200 kvadratnih metara prostire se 30 metara ispod granitnih stena Vita Berg.

Oni su pružalac internet usluga sa možda najneverovatnijim kreativnim radnim prostorom na svetu. Prostori unutar kancelarije tretiraju se različito u zavisnosti od dominantnosti prisustva stena na različitim mestima.

Oni s previše stena smatraju mestima koja odgovaraju zatvorenom radnom okruženju, za razliku od otvorenih prostora koji su pogodni za sesije brainstorminga i druga slična diskusije u velikom obimu.

5. Selgas Cano, Španija

Selgas Cano, Spain

 

Kancelarija Selgas Cano u Madridu, neverovatan je arhitektonski poduhvat koji sjedinjuje rad i prirodu. Kancelarija se nalazi doslovno u srcu šume i ima staklene zidove koji zaposlenima pružaju osvežavajući vizuelni doživljaj okoline koja ih okružuje.

Takva kancelarija ne samo da ima dizajn usmeren ka svojim zaposlenima, već koristi inovativan pristup kako bi postigla isto.

6. Inventionland, US

Inventionland, US

Inventionland kancelarija u Pitsburgu ima za cilj pružanje zajedničkog krova za mnoštvo sjajnih uma koji žele da stvaraju izuzetno korisne, vrlo inovativne proizvode koristeći svoje ideje.

Inventionland ima 16 nekonvencionalnih radnih mesta koja podsećaju na razne stvari, uključujući piratski brod, lažnu pećinu, kućicu na drvetu, kućicu za kućne ljubimce, gigantsku cipelu, kuhinju za kolače i mnogo toga. 

7. Ogilvy & Mather, Indonesia

Ogilvy & Mather, Indonesia

Ogilvyjeva kancelarija u Džakarti, Indonezija, ističe se nekonvencionalnim dizajnerskim elementima, uključujući tobogan pored stepeništa i jedinstvena sedišta.

Svetla kombinacija boja i nedostatak jasnih teritorijalnih oznaka promovišu saradnju unutar kancelarije. Dizajn služi kao inspiracija za stvaranje sličnih inovativnih radnih prostora.

8. Apple’s SpaceShip (Apple Park), US

Apple’s SpaceShip (Apple Park), US

SpaceShip kompanije Apple, smešten u Kaliforniji, stoji na 700 nerđajućih čeličnih tanjira, podsećajući na svemirski brod. Okrugla zgrada ima za cilj izbegavanje oštećenja od prirodnih katastrofa.

Uprkos tehnološkom fokusu, enterijer pruža otvorene prostore kako bi zaposleni izbegli osećaj zatvorenosti. Zgrada je poznata po svom zelenom dizajnu koji koristi prirodnu ventilaciju.

9. Hearst Tower, US

Hearst Tower, US

Smesten u Menhetnu, Njujorku, Hearst Tower je domaćin sedištu kompanije Hearst Communications.

Dizajniran od strane Normana Fostera, 46-spratni toranj kombinuje staklo i čelik za savremeni izgled. Troetažni atrijum uključuje ledeni zid, stvarajući umirujuću i inovativnu atmosferu.

10. Leeza SOHO, China

Leeza SOHO, China

Neboder Leeza SOHO arhitekata Zaha Hadid u Pekingu, visok je 45 spratova i odgovara potrebi za prilagodljivim kancelarijskim prostorom A klase.

Smesten između centra grada i Međunarodnog aerodroma Peking Daksing, toranj služi kao fokus u proširujućem finansijskom i transportnom centru.

 

Zaključak: Stvaranje funkcionalne i estetski prijatne kancelarije je ostvarivo, kao što pokazuje ovih 10 kancelarija sa spektakularnom arhitekturom i dizajnom. Primeri pružaju inspiraciju onima koji žele kreativno dizajnirati svoje radne prostore, istovremeno stavljajući naglasak na dobrobit zaposlenih i inovacije.