Počela je izgradnja stambeno poslovnog kompleksa u novobeogradskom bloku 63. Projekat se sastoji iz dve faze, a u prvoj će biti izgrađena velika podzemna garaža i četri stambene lamele sa ukupno 91 stambenom jedinicom.

 

Lokacija ovog novog stambenog bloka je jedan od placeva u poslovno-komercijalnom pojasu između severnog i južnog dela bloka 63, nedaleko od novoizgrađenog parka i Immocentra. Očigledno je i ovde došlo do promene namene, pošto je centralni blokovski prostor zamišljen kao deo za komercijalne aktivnosti i rekreaciju. Međutim, projekat nije monofunkcionalan, već će pored stambenog dela u drugoj fazi dobiti i poslovno krilo na severnom delu parcele.

 

U prvoj fazi koja je nedavno otpočela biće izgrađeno oko 11.500 kvadrata, uključujući i veliku podzemnu garažu koja će spajati ova dva dela kompleksa. Površina stambenog dela iznosi 7804m2, dok je površina podzemne garaže 3787m2. Spratnost objekta je P+4+Ps, a u prizemlju će se nalaziti i 18 lokala komercijalne namene. Prosečna površina stanova u ovom bloku je 52 kvadrata sa različitim strukturama, a ističe se da će većina stanova biti trostrano orjentisana.

 

Nakon završene prve faze, planirana je i druga u kojoj će biti dograđen poslovni objekat od 5100m2 čija će namena naknadno biti utvrđena.

 

Investitor kompleksa je kompanija "Basal" iz Beograda. Radove izvodi građevinsko preduzeće “Napred”, a rok za završetak prve faze je 31. decembar 2014. Pogledajte materijal o projektu, kao i sveže fotografije sa lica mesta.

 

Izvor: http://www.beobuild.rs