RESTORAN i štand za predstavljanje projekata „Beograda na vodi“ kraj šetališta iza „Lastine“ stanice, kako smo saznali, biće otvoren za goste u oktobru.

 

Radovi na njegovoj izgradnji su poodmakli i bliže se kraju. Završeno je podizanje konstrukcije i postavljanje poda, a sada radnici podižu krov i postavljaju zidove. Tri strane sa kojih puca pogled na reku biće u staklu, dok će četvrta pozadinska ka gradu biti od betona. Ulasci u restoran planirani su sa bokova, a biće i rampa za osobe sa invalidskim kolicima.

I juče se na gradilištu vredno i užurbano radilo. Glavni zadatak tridesetak radnika je bio gradnja ravnog krova. Čak i kad kiša pada ne posustaju, već odrađuju radove ispod krova. Ipak, mogla se čuti zanimljiva opaska iskusnih građevinaca, da odavno nisu videli ni manje gradilište, ni više radnika.

- Ma da odete sad na Koridor 10, nema ih ovoliko kao na ovom objektu - ozbiljno nam dobacuje jedan od zaposlenih.

Gradnja objekta počela je prvih dana avgusta, odmah po dobijanju rešenja od Opštine Savski venac za zauzimanje javne površine i postavljanje privremenog objekta na godinu dana. Da je zaista reč o privremenom objektu potvrđuje jedan od šefova na gradilištu, koji kaže da nisu kopani klasični temelji, već da uvek može da se odšrafi i odnese.

 

PODIZANjE I OPREMA 500.000 EVRA

 

ŠTAND-restoran gradi se od donacije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kako smo saznali, njegovo podizanje i opremanje koštaće oko 500.000 evra. Tako velika investicija, teško da će za godinu dana vratiti uloženo.

 

 

 

 

Izvor: Novosti.rs