Uspesna srpska kompanija ''BK Grupa'' otvorila je danas u glavnom gradu Kazahstana stambenu kapsulu pred dva predsednika Aleksandrom Vucicem i Nursultanom Nazarbajevim i velikom poslovnom delegacijom Srbije.

Ovaj projekat BK Kompanije Tesla Grad Astana vredan 1 milijardu i 200 miliona dolara velika je šansa za mnoga srpska preduzeća, ali i za sve one koji su bliski našem narodu, a koji žele da učestvuju u realizaciji ovog poduhvata.

Zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku Kazahstana  Nursultanu Nazarbajevu i njihovoj saradnji, projekat višenamenskog stambenog kompleksa "BK Tesla Park"priveden je kraju i danas je otvoren u Astani. Saradnja Kazahstana i naše zemlje je na najvišem nivou i rezultirala je još jednim pobedničkim proizvodom BK Kompanije Tesla Grad Astana koji se očekuje i u Srbiji u toku druge polovine 2019. godine.

Foto: BK Grupa

BK Grupa je već četiri decenije na prostoru koji je nekada obuhvatao Sovjetski Savez i to po pozivu predsednika Mihaila Gorbačova, a i danas uspešno radi i stvara. Ovaj kompleks je 10 milioniti kvadratni metar koji je BK kompanija gradila na prostorima Sovjetskog  Saveza. BK Kompanija poziva sve srpske firme da dođu i rade ovde. Zahvaljujući predseniku Nazarbajevu i predsedniku Vučiću, našim kompanijama su otvorena vrata u svim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza pa sve do Kine.

Kompleks BK Kompanije Tesla Grad Astana izgrađen je u jednoj od glavnih ulica glavnog grada Kazahstana i istovremeno predstavlja važnu transportnu arteriju ove metropole. Tokom projektovanja ispoštovane su sve komponente urbanističkog plana kada je reč o trgovima, ulicama i stambenim jedinicama. Arhitektonsko rešenje kompleksa obuhvatilo je i različitu tipologiju stambenih zgrada u kojima dominiraju kombincije različitih tekstura fasade, a sve u skladu sa opštim arhitektonskim i prostornim sastavom. Primenjena je i različita tipologija stambenog razvoja: polu-zarvoreno dvorište, visokogradnja kao i niskogradnja VIP klase.

(izvor: Telegraf.rs)