To je rezultat danas potpisanog Sporazuma o saradnji koji su inicirali grad Kraljevo u saradnji sa OPTIMUS-om, kako bi se rešio jedan od značajnih problema sa kojima se susreću privrednici i građani u procesu izgradnje, a to je pribavljanje velikog broja dokumenata koja izdaju javna preduzeća, katastarska služba i druge organizacije.

 

Gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić rekao je da je potpisivanje sporazuma značajan korak u uspostavljanju zakonski obavezujuće objedinjene procedure, kojom će se smanjiti koraci, troškovi i vreme izgradnje građevinskih objekata.

 

- Uspostavljanjem objedinjene procedure, unapredićemo rad i ubrzati dobijanje potrebnih dozvola u oblasti građenja, što je izuzetno važno, ne samo zbog izgradnje većeg broja objekata u Kraljevu, već i zbog privlačenja novih investicija - rekao je Ilić.

 

Izmenama Zakona o planiranju i izgradnji iz decembra 2014. godine, uvedena je obaveza uspostavljanja objedinjena procedura, koja predstavlja inovativni mehanizam u radu lokalne samouprave i ostalih institucija u procesu izdavanja dozvola iz oblasti izgradnje.

 

Zakon obavezuje Ministarstvo građevine, pokrajinski sekretarijat i lokalne samouprave da uspostave objedinjenu proceduru 1. marta 2015. godine.

 

 

 

 

Izvor: eKapija.com