Keegan Visciusm, CIO kompanije CA Immo, rekao je: „Ovom prodajom smanjujemo našu izloženost neosnovnom tržištu Beograda i rotiramo izloženost našeg portfolija ka visokokvalitetnim, modernim kancelarijskim nekretninama na našim ključnim tržištima.“

CA Immo sledi dinamičan pristup investicijama i prodaji koji povećava vrednost, koncentrišući svoje aktivnosti na visokokvalitetna kancelarijska sredstva u ključnim gradovima sa visokim perspektivama rasta i otpornosti. Najvažniji ciljevi portfolio strategije su povećanje kvaliteta portfolija kako bi se osigurala dugoročna konkurentnost i proširenje ključnih tržišta Nemačke i Austrije na više od 80% ukupnog portfolija u srednjem roku.

U ovom procesu prodaje CBRE je posredovao kao ekskluzivni savetnik za finansije i nekretnine, a CMS kao pravni savetnik kompanije CA Immo.

 

Uroš Grujić, direktor Investment Properties SEE u CBRE-u rekao je: „Želimo da čestitamo celom CA Immo timu na čelu sa Christoph Buchgraber, Senior Investment Manager, o uspešnom zatvaranju ove transakcije. Ovo je instrumentalna transakcija za beogradsko tržište uzimajući u obzir svetske izazove u vezi sa kamatnim stopama i tržištima kapitala uopšte. Takva transakcija dokazuje da je interesovanje za Jugoistočnu Evropu i dalje aktivno na konkurentnim nivoima prinosa.” Grujić je naglasio da će do kraja godine biti obavljene još dve transakcije ove vrste, čime će beogradsko tržište biti jedno od najaktivnijih u Evropi.

Od prvog kvartala 2023. portfolio CA Immo-a u Srbiji sastojao se od dve poslovne zgrade u Beogradu – Sava Business Center i Belgrade Office Park (BOP) – ukupne površine za izdavanje od oko 50.000 kvadratnih metara. Belgrade Office Park ima BREEAM sertifikat o održivosti, dok je Sava Business Center sertifikovan po LEED standardu.

 

Izvor: Property-forum.eu