CBRE Jugoistočna Evropa (CBRE SEE), kompanija u direktnom vlasništvu CBRE Group Inc, otvorila je novu lokalnu kancelariju u Ljubljani.

Ovo je četvrta lokalna kancelarija u Jugoistočnoj Evropi, a kako kažu u kompaniji, iako je već poslovala na tržištu Slovenije, na ovaj način CBRE SEE ojačaće pokrivenost svojih servisa i usluga, piše Bonitet.

Generalni direktor CBRE SEE Boško Tomašević povodom otvaranja nove kancelarije rekao je da je nastavak ekspanzije jasan pokazatelj napretka kompanije, ali i razvoja tržišta nekretnina u regionu.

“Posebno sam zadovoljan što otvaranje kancelarije u Ljubljani dolazi nakon manje od godinu dana od proširenja prisustva kompanije u Hrvatskoj”, rekao je Tomašević i dodao da je glavni fokus kompanije pružanje kvalitetnih usluga klijentima i podrška njihovom poslovnom rastu, na različitim tržištima.

“Uz poznavanje lokalnog poslovnog okruženja, u kombinaciji sa iskustvom i resursima svetske CBRE mreže, ova ekspanzija doprineće značajnom rastu slovenačkog tržišta nekretnina, te domaćim i međunarodnim investicijama,” rekao je on.

Direktor sektora upravljanja nekretninama CBRE SEE Ivana Maksimović naglasila je da će na ovaj način ojačati saradnja sa postojećim klijentima i iskoristiti značajne mogućnosti slovenačkog tržišta za dalji rast.

CBRE Group, Inc., jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti nekretnina osnovala je 2018. godine CBRE SEE – regionalnu kompaniju u punom vlasništvu, sa sedištem u Beogradu, kako bi pružila celokupan spektar savetodavnih usluga međunarodnim i domaćim klijentima u Jugoistočnoj Evropi.

Kancelarija pokriva ključna tržišta, uključujući Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku, Crnu Goru, Severnu Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju. CBRE SEE ubrzo je postala vodeća firma u regionu, koja pruža usluge u oblasti nekretnina. Pre otvaranja kancelarije u Ljubljani, kompanija CBRE SEE otvorila je kancelariju u Sofiji, Bugarskoj, krajem 2019. godine, kao i Zagrebu, Hrvatskoj, u aprilu 2021. godine.

 

izvor:biznis.rs