Coworking, coliving prostori i habovi Srbije su se u decembru 2018. godine udružili u Coworking asocijaciju Srbije. Ovu asocijaciju osnovalo je 20 prostora s ciljem da se unapredi rad ovih prostora i njihova promocija, kao i da se doprinese razvoju preduzetništva i zapošljavanja mladih kroz različite aktivnosti – konferencije, istraživanja, obrazovanje i promotivne kampanje. 

U Beogradu radi najviše coworking prostora, njih 40%, a ostali u Vojvodini i centralnoj Srbiji. U ovim prostorima radi više od 900 coworkera. Coworkere u Srbiji najviše čine mladi, 50% njih ima od 15 do 30 godina, a druga polovina između 30 i 45 godina. Oko 40% korisnika habova u Srbiji radi u IT industriji, a ostali u oblastima kreativnih industrija kao što su marketing, dizajn, fotografija, arhitektura.. Svakog meseca u ovim prostorima širom Srbije organizuje se u proseku 300 događaja, prosečna mesečna članarina je 96 EUR, a godišnji prihod coworking prostora je u 2018. godini iznosio više od 3 mil EUR.

Članovi asocijacije su BRC Runners Hub (Beograd), Deli (Niš), ICT Hub (Beograd), In Centar (Beograd), InfostudHub (Subotica), KG Coworking & Hub (Kragujevac), Klub Heroja (Novi Pazar), Kulturni centar LAB (Novi Sad), Marsh Open Space (Beograd), Mokrin House (Mokrin), Nova Iskra (Beograd), Office Me (Beograd), PaperGirl Galerija Hub (Beograd), Pomak (Zaječar), Rural Hub (Vrmdža), Smart Office (Beograd), Source Hub (Mali Iđoš), StartIT Centar (Beograd, Novi Sad, Inđija, Valjevo, Šabac, Vršac, Zrenjanin i Subotica)…

Po prvi put u Srbiji će ce organizovati konferencija za coworking & coliving zajednicu pod imenom Coworking & Coliving Conference South East Europe 2019, više informacija na https://cccsee.com/about/.

Kancelarijainfo.rs i Online Real Assets će pružiti svoju podršku u organizaciji ovog dogadjaja kroz medijsko partnerstvo. STAY TUNED! :)