I taman kad ste se nekako, posle jedno 45 minuta vožnje, primakli svom radnom mestu, hoćete da skoknete u obližnju pekaru po doručak. Za taj poduhvat potrebno vam je bar još 10 – 15 minuta, ako tražite parking. Ako ga nađete, potrebno vam je bar još toliko od pekare do posla. Dakle, nema šanse da peške obavite bilo šta što nije u striktnoj blizini vašeg radnog mesta. Zatim sledi povratak s posla. Opet ista meta, drugo odstojanje. Kad se sve sabere i oduzme, oko sat i po dnevno provedete samo u odlasku i povratku, a da ne računamo da sigurno tokom dana treba i da izađete i da nešto prezalogajite...

Business Garden smešten je u samo gradsko jezgro i ima obezbeđen parkingFOTO: PRIVATNA ARHIVA

Business Garden smešten je u samo gradsko jezgro i ima obezbeđen parking

Sa druge strane, centar Beograda asocira na turističke atrakcije, pre nego na poznatu biznis zonu. U njemu su smešteni svi najvažniji kulturni spomenici i zdanja, važne institucije, diplomatska predstavništva, sudovi, saobraćajnice, restorani i kafići za poslovni ručak ili predah tokom pauze, ali i prodavnice, banke, apoteke, vrtići koji prate tempo zaposlenih.

Ali, bez obzira na to, centralno gradsko jezgro u očima poslovnog sveta deluje kao nedostižno usled manjka adekvatnog kvalitetnog i modernog poslovnog prostora, lošije infrastrukture i nedostatka parkinga u centru. Zato se dešava da su čak i kompanije koje po prirodi poslovanja tradicionalno gravitiraju ka gradskom jezgru, na nekin način primorane da fokusiraju poslovanje na druge delove grada.

 

Business Garden je odlično mesto za rast biznisa u centru gradaFOTO: PRIVATNA ARHIVA

Business Garden je odlično mesto za rast biznisa u centru grada

I sada ćemo prekinuti začarani krug. Imamo odličnu vest za kompanije koje traže poslovni prostor! Trend modernog poslovanja vraća se u samo srce grada, sa adresom u centru svih zbivanja. Zamislite sada da imate tu privilegiju da radite u samom centru grada, u prvoj high-tech poslovnoj zgradi A klase sa 220 podzemnih parking mesta. Sve vam je nadohvat ruke, bez obzira kojim se poslom bavite, a nakon napornog dana, možete se prepustiti čarima Beograda, prošetati Tašmajdanom, popiti kafu u obližnoj Šansi, večerati u nekom divnom ambijentu ili se opustiti na bazenu i sportskom centru. U neposrednoj blizini nalazi se vrtić sa mogućnošću usluge preuzimanja dece i radnim vremenom prilagođenim ličnom rasporedu zaposlenih u kompanijama koje će svoje poslovanje locirati u strogom centru grada.

Business Garden ima spektakularan pogled na gradFOTO: PRIVATNA ARHIVA

Business Garden ima spektakularan pogled na grad

Lokacija je izuzetno važan faktor prilikom donošenja odluke gde će neka kompanija smestiti svoje poslovanje. Uprkos razvoju modernih tehnologija i viralnih komunikacija, kao i činjenici da sa klijentima, poslovnim partnerima i članovima vašeg tima možete komunicirati u realnom vremenu bez obzira gde se nalazite, poslovna adresa je i te kako značajna. Ne samo zato što utiče na imidž jedne kompanije, već i zato što ima direktni uticaj na uspeh, prosperitet i rezultate poslovanja, kao i na motivaciju i zadovoljstvo zaposlenih.

Kancelarije u Business Garden-u su više od kancelarijeFOTO: PRIVATNA ARHIVA

Kancelarije u Business Garden-u su više od kancelarije

Sama pomisao da sve što treba da obavite van kancelarije i da ne morate da mislite gde ćete parkirati, dovoljan je razlog da budete zaista rasterećeni svakog jutra kad krenete na posao, jer dok radite ceo grad je oko vas.

Ovo je inače još jedan u nizu uspešnih projekata izraelskih kompanija „AFI Europe“ i „Shikun & Binui Group“, a ekskluzivni zastupnik za izdavanje ove najsavremenije poslovne zgrade u centru Beograda je konsultantska kuća za nekretnine u Srbiji CBS International, deo Cushman & Wakefield grupe.

(izvor: Blic)