Kako je objasnio, u "Delta Agrar" biće uloženo oko 33 mil EUR i to u primarnu proizvodnju 29,25 (voćarstvo i povrtarstvo 12,73 mil EUR, ratarstvo 9 mil EUR, stočarstvo 7,52 mil EUR), u kompanije "Florida Bel" 0,26 mil EUR, "Danubius" 1,32 mil EUR, "Yuhor" 2,01 mil EUR.

 

U novu poslovnu zgradu "Delta Holdinga" na lokaciji pored hotela "Crowne Plaza" biće uloženo 25 mil EUR.

 

- Uskoro će biti gotovo idejno rešenje za novu poslovnu zgradu, u toku je tender za projektovanje zgrade, a 1. juna očekujemo početak izgradnje – izjavio je Dejan Jeremić.

 

On je dodao da "Delta Holding" planira da izgradi još jednu zadužbinu, ovoga puta u Kragujevcu gde će osnovati Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom. Najavljeno je da bi izgradnja mogla početi u aprilu-maju ove godne.

 

Prema rečima Miroslava Miškovića, predsednika "Delta Holdinga", ukoliko ta kompanija dobije građevinske dozvole, ulaganja bi mogla biti mnogo veća.

- Novac je spreman, a mi smo spremni da 30 dana nakon dobijanja dozvola počnemo izgradnju.

 

U pitanju su tržni centar na Autokomandi, pomenuta nova poslovna zgrada "Delta Holdinga", hotel visoke kategorije i uz njega poslovna zgrada, na lokaciji između "Deltine" zgrade i hotela "Hyatt" u Novom Beogradu. Na tim poslovima bilo bi uposleno između 8.000 i 10.000 građevinskih radnika.

 

Za šoping centar "Delta Planet" je namenjeno 200 mil EUR, za novo poslovno sedište u Bloku 19 - 25 mil EUR, dok je za hotel i poslovnu zgradu u Bloku 20 obezbeđeno 110 mil EUR.

 

Jeremić je rekao da vode razgovore sa "Intercontinental Hotel Group" i moguće je da će novi hotel poslovati pod njihovim brendom.

 

Po rezultatima poslovanja, 2014. godina bila je najuspešnija za "Delta Holding" od izbijanja ekonomske krize do danas. U 2014. godini "Delta" je u budžet Srbije uplatila 90,5 mil EUR, a izvoz u agraru porastao je za 45% u odnosu na 2013. godinu, dostigavši vrednost od 53 mil EUR.

 

- Očekujemo da će u 2015. godini rast EBITDA dostići 62 mil EUR , što je 18,23% povećanje u odnosu na 2014. godinu. Planiramo izvoz od 75 mil EUR – rekao je Jeremić.

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: Ekapija.com