Objekat je izgrađen za nešto više od 7 meseci, a prostire se na parceli od 9,2 hektara, dok magacinski prostor zauzima 18.000 m2 i ima 26.000 paletnih mesta. 

 

Lokacija na kojoj se nalazi distributivni centar, kako je rečeno na otvaranju, je posebno izabrana zbog blizine i lake dostupnosti svim značajnijim putnim pravcima u zemlji, kao i zbog planirane izgradnje nove industrijske zone u ovom delu.

 

Predsednik "Delta holdinga" Miroslav Mišković je na otvaranju distributivno-logističkog centra rekao da je novo

zapošljavanje zadatak svih koji se bave privredom. 

 

- "Delta" će ovde ulagati i dalje. Možda već ove godine počećemo izgradnju druge faze našeg distrubitivnog centra, a uskoro i treće i tako ćemo ovde stvoriti najveći logistički centar u regionu - rekao je Mišković. 

Objekat je projektovan po svim standardima kako bi omogućili kvalitetnu i redovnu isporuku robe. 

 

- Zahvaljujući investiciji vrednoj 10 mil EUR, "Delta transportni sistem" moći će da snabdeva oko 15.000 kupaca širom Srbije sa oko 3.000 isporuka na dnevnom nivou - rekao je Vojin Milić, generalni direktor DTS. Dodao je i da je u magacinskom prostoru zastupljeno 5 termorežima, od -20 do +25 stepeni. 

 

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović izrazio je zadovoljstvo što je "Delta holding" izabrao baš ovu lokaciju za izgradnju najmodernijeg distributivnog centra.

 

- Veoma smo zadovoljni što smo, koliko smo mogli, dali doprinos izgradnji ovog centra. Rukovodstvo opštine će se truditi da bude još ekspeditivnije u izdavanju dozvola i sve potrebne dokumentacije u izgradnji u II i III fazi- rekao je Radinović.

 

 

 

 

Izvor: Ekapija.com