Ovaj kompleks nalaziće se na parceli koja se nalazi uz samu poslovnu centralu "Energoprojekta" u Novom Beogradu, u Ulici aleksinačkih rudara. Trenutno tu se nalaze barake ovog građevinskog holdinga, na potezu između "VIG Plaze" i kompleksa"Maxima". Objekat će imati prilaz iz Ulice aleksinačkih rudara, gde će se nalaziti i ulaz u podzemnu garažu.

 

Kako piše portal "Beobuild", zgrada će imati skoro 30.000 kvadrata bruto prostora na podzemnim i nadzemnim etažama. Kvadratura je raspoređena na dve podzemne i deset nadzemnih etaža (Pr+8+Ps). Podzemne etaže prostiraće se na više od 9.200 kvadrata i imaće 225 parking mesta, dok će nadzemne etaže nositi 137 stambenih jedinica. Pored stambenog prostora, u prizemlju će se nalaziti i 17 fleksibilnih lokala zauslužno-komercijalne delatnosti.

 

Zgrada je "zmijastog" oblika sa ventilisanom fasadom od kompozitnih drvenih panela i stakla sa kombinovanom horizontalnom i vertikalnom dinamikom, naglašenom nepravilnim rasterom otvora i upotrebom brisoleja. U "Energoprojektu"se nadaju da će uspeti da završe sve pripreme i krenu sa gradnjom do kraja 2015, prenosi "Beobild".

 

 

 

 

 

Izvor: ekapija.com