U EPS-u navode da je najpovoljniju ponudu za cenu zakupa od 17,77 evra po kvadratnom metru na tenderu ponudila firma BLOK 67 Ašociates za prostor u naselju Belvil, koje je u 100 odsto vlasništvu Hipo Alpe Adria grupe.

U tu cenu zakupa su, osim zakupa prostora, uračunati i troškovi nabavke i montaže nameštaja, usluga preseljenja, fizičko-tehničkog obezbeđenja, kao i troškovi održavanja, centralnog grejanja i klimatizacije, električne energije, čišćenja, održavanja parkinga,osiguranja zgrade, potrošnje vode u zajedničkim prostorijama, sigurnosnog sistema za kontrolu, opremanje kafe kuhinje i porez na imovinu, navode iz EPS-a.

U EPS-u naglasavaju da su nepredviđeni i neplanirani događaji uticali da se postupak javne nabavke za obezbeđenje neophodnog prostora za rad zaposlenih uradi sprovođenjem pregovaračkog postupka, bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda i da je sve u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Taj pregovarački postupak je u potpunosti u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i hitnost ni na koji način ne ugrožava transparentnost postupka, jer je zahtev za dostavljanje ponuda objavljen na Portalu Uprave za javne nabavke i na sajtu EPS-a.

"Svako ko je želeo mogao je da preuzme konkursnu dokumentaciju i podnese kako ponudu, tako i žalbu“, istuču u EPS-u i dodaju da je postupak još u toku i da ugovor o zakupu još nije potpisan.

U EPS-u navode da su blagovremeno, do dana predviđenog za istek roka za podnošenje ponuda (22. maj 2014.) ponude dostavila tri ponuđača.

„Blok 67 Ašocijets” ponudio je cenu zakupa po kvadratnom metru od 17,77 evra bez PDV-a, „Eureka BAR” 17,50 evra bez PDV-a, a „Prigan” 23,49 evra, bez PDV.
Samo je „Blok 67 Ašocijets” ispunio sve uslove iz konkursne dokumentacije i Zakona o javnim nabavkama, i njihova ponuđena cena ne prelazi vrednost procenjene vrednosti javne nabavke i ponuda je ocenjena kao prihvatljiva.
U tom javnom preduzecu naglašavaju da je neophodno da obezbede prostor za 250 zaposlenih, jer je Elektromreza Srbije (EMS) u februaru ove godine dopisom obavestila EPS da je neophodno osloboditi poslovni prostor u njihovoj zgradi u Vojvode Stepe 412, zbog čega je potrebno iseliti 50 zaposlenih EPS-a iz te zgrade i pronaći drugi prostor za njih.

„EPS snabdevanje” je takođe u avgustu 2013. godine zakupilo prostor na Terazijama 27, od firme „Interkomerc“ koja je rešenjem Privrednog suda od januara 2014. godine u predstečajnom postupku i ima probleme u plaćanju telefonskih usluga i često „EPS snabdevanje” ima problema sa zakupodavcem, te je neophodno pronaći novi prostor i za 150 zaposlenih „EPS snabdevanja, kažu u EPS-u i navode da ističe i taj ugovor o zakupu poslovnog prostora.

EPS podseća da za obavljanje svoje delatnosti, pored poslovnih objekata u Beogradu, u ulici Carice Milice 2 i Balkanskoj 13, koristi i poslovnu zgradu EMS-a u Vojvode Stepe 412.

Zgrada u Carice Milice 2 je u delimičnom vlasnistvu sa Beobankom, a u Balkanskoj 13 je zgrada u držvanoj svojini, ne u vlasništvu EPS-a.


Source: blic.rs
Publisher: blic.rs