Renomirani biro Foster + Partners potpisuje projekat novog solitera u poljskoj prestonici od 54 sprata sa terasom na 230. metru koja će ujedno biti i najviši deo otvoren za javnost. Kruna zgrade biće toranj visok dodatnih 80 metara što sve zajedno nadvisuje dosadašnju najvišu zgradu u Poljskoj (Palatu kulture i nauke) za 73 metra.

Varso Tower u Varšavi zamišljen je kao veliki poslovni centar sa fleksibilnim kancelarijskim prostorima koji će imati i restoran na dva sprata kao i terasu sa vidikovcem na visini od 230 metara.

 

Zgrada od 140.000 kvadratnih metara će takođe u prizemlju imati i brojne prodavnice i kafiće koji će biti povezani sa prometnom ulicom, piše Inhabitat.

 

Hermanowicz Rewski Architects je projektovao druge dve zgrade koje će stajati uz Varso Tower. Ove dve poslovne zgrade imaće zelene krovove.

Projekat Varso Towera će ujedno biti i prvi objekat ovolikih proporcija u Poljskoj koji će dobiti BREEAM sertifikat za energetsku efikasnost i primenu ekoloških rešenja za zaštitu životne okoline.

Završetak radova očekuje se krajem 2020. godine.

 

 

 

 

Izvor: gradnja.rs