Kako bi obeležio ovu posebnu priliku, gospodin Zoltan Fekete, predsednik Upravnog odbora GTC-a, došao je u Srbiju i podelio svoje uzbuđenje povodom najnovijih projekata i daljih planova u Srbiji. „GTC X nije samo izuzetna zgrada, već i velika prekretnica u istoriji naše kompanije i – glasna i jasna – demonstracija naše posvećenosti srpskom tržištu. GTC X nije samo obeležje koje definiše ceo okrug na srpskom tržištu, već i  istinski reprezent naše misije da stvorimo izuzetnu vrednost za naše klijente na principima održivog razvoja“, rekao je on.

 

U ime Privredne komore Srbije, Žarko Malinović,  istakao je značaj prisustva GTC-a u Srbiji. „GTC se u poslednje 2 decenije na našem tržištu istakao ne samo kao jedan od najznačajnijih investitora u izgradnji poslovnih objekata, već i u arhitekturi poslovnih zgrada. Drago mi je da se svi najviši principi održivog razvoja i energetske efikasnosti poštuju u svim GTC zgradama. Ulaganjem u ovakve projekte saznali smo da u Srbiji raste poslovna zajednica i da postoji potreba za ovako inovativnim i inspirativnim poslovnim prostorima, što zauzvrat ima pozitivan uticaj na našu privredu“, naglasio je Malinović.

 

Kao i svi prethodni projekti GTC Grupe, GTC X je projektovan i izgrađen u skladu sa zelenim standardima LEED Gold sertifikata, koji garantuje maksimalnu energetsku efikasnost i najsavremeniju tehnologiju.

 

Na listi zakupaca GTC X nalaze se srpske IT kompanije HTEC Group i Tenderly, međunarodna revizorska, poreska i savetodavna kuća Mazars, svetski poznati digitalni stručnjak Webhelp i restoran Take a Break.

 

Izvor: Property Forum