Izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa u Bloku 67a, o kojoj se odavno piše, i dalje okupira pažnju stanovnika prestonice, a od skora je poznato i kako bi to novobeogradsko zdanje trebalo da izgleda.

Projektanti, beogradska kompanija "Zap", objavili su na svom sajtu prve ilustracije budućeg kompleksa, odnosno idejno rešenje, a u toku je izrada glavnog projekta.

Bruto površina i stambenog i poslovnog dela na uglu ulica Jurija Gagarina i Omladinskih brigada je 137.000 kvadrata.

Komercijalno-poslovni objekti, čija je izgradnja predviđena prema Ulici Jurija Gagarina (hotel, lokali itd), imaće prizemlje, 12 spratova, plus potkrovlje. Kako su za "eKapiju" ranije objasnili u gradskom Sekretarijatu za urbanizam, za ovaj deo predviđene su i dve podzemne etaže.

Objekti u toj zoni osmišljeni su tako da naglašavaju poslovni karakter okruženja neposredno uz Ulicu Jurija Gagarina.

Stambene zgrade biće uvučene, odnosno smeštene unutar kompleksa, a planirano je da imaju prizemlje, šest spratova plus potkrovlje, sa jednom podzemnom etažom. Ukupna bruto površina nadzemnih objekata je 104.240 kvadrata. Podzemne etaže će imati 32.792 m2.

Kompleks u Bloku 67a, u komšiluku tržnog centra "Delta city", trebalo bi da bude građen fazno (u četiri etape), a investitor je kompanija "Deka inženjering".

Vlasnici ovog preduzeća su bivši čelnici "Marbo product"-a, Andrej Jovanović i Bojan Milovanović.

 

Ekapija