Važnost uređenog radnog prostora nije samo u njegovom estetskom doživljaju, već se radi o okruženju koje ima uticaj na srž vaših poslovnih poteza i aktivnosti. Ukoliko je i vama neophodna pomoć sa ovim stvarima, evo nekoliko ideja i inovativnih pristupa koji ne samo da će podići vizuelni izgled vašeg poslovnog prostora na jedan potpuno novi nivo, već će dovesti i do uvećanja osećaja zadovoljstva kod vaših zaposlenih, ali i svih onih koji posećuju vašu kompaniju.

Snaga minimalističkih rešenja

Usvajanje minimalističkih rešenja prilikom organizacije vaše kancelarije može da se ispostavi kao izuzetno koristan poduhvat. Filozofija koja kaže da je manje zapravo više ne samo da utiče na estetiku i način na koji se vaš brend predstavlja u javnosti, već se dovodi u vezu sa idejom produktivnosti, naročito kada govorimo o sređivanju radnog prostora, uklanjanju suvišnih elemenata i eliminisanju svega što je nepotrebno u vašem radnom okruženju. Kada je radni prostor oslobođen suvišnih elemenata, zaposleni lakše postižu koncentraciju, donose odluke i obavljaju više posla za manje vremena. Razmotrite uvođenje minimalističkog nameštaja, elegantnih rešenja za odlaganje i svetle palete boja kako biste stvorili radni prostor koji zrači jednostavnošću i efikasnošću.

Ergonomski nameštaj za udobnost

Iako mnogi rukovodioci i vlasnici kompanija nisu ljubitelji ulaganja u ergonomski nameštaj, ipak nam svima mora biti jasno da uticaj upravo ovakvog nameštaja postaje izrazito važan prilikom sređivanja kancelarijskog prostora. Osim privlačnosti i elegantnog dizajna, ergonomski stolovi i stolice dovode do uvećanja udobnosti i pozitivno utiču na zdravlje zaposlenih. Podesivi stolovi, ergonomske stolice i pažljivo dizajnirani radni prostori doprinose mentalnom i fizičkom zdravlju svakog zaposlenog. Ako se dodatno posvetite procesu stvaranja radnog prostora koji zadovoljava potrebe ljudskog tela, brzo ćete shvatiti da su vaši zaposleni angažovaniji, zdraviji, motivisaniji i, što je najvažnije, produktivniji nego ikada pre.

Pametna rešenja za odlaganje

Efikasna rešenja za odlaganje su često zanemarena prilikom sređivanja poslovnih prostora, ali ona ipak predstavljaju važan deo organizovane kancelarije. Ako istražite pametna rešenja za odlaganje, poput sklopivih polica, skrivenih ormara i multifunkcionalnog nameštaja, ne samo da ćete smanjiti nered, već ćete učiniti da vaš radni prostor izgleda profesionalnije. Ako svaki od ovih elemenata bude imao određeno mesto u vašoj kancelariji, pametna rešenja za odlaganje olakšavaju pristup stvarima koje su vam neophodne, kao što je korisni papir za kopiranje koji mnogi od nas koriste za različite svrhe, te je važno držati ga blizu i uvek znati kako najbrže doći do nove količine papira.

Individualni prostori za rad

Svako od nas radi sa velikih brojem različitih ljudi, i sasvim je uobičajeno i očekivano da svako od tih pojedinaca ima sopstvene želje za uređenjem poslovnog prostora. Stoga je važno da prepoznate jedinstvene potrebe i želje pojedinačnih članova tima i da na taj način stvorite pozitivno i produktivno radno okruženje. Insistiranje na individualnim prostorima za rad omogućava zaposlenima da unesu svoj lični pečat u okolinu u kojoj provode velik deo dana. Bez obzira da li je reč o dodavanju biljaka, umetničkih dela ili podesivog osvetljenja, ovi elementi doprinose vizuelnoj privlačnosti vašeg zajedničkog radnog prostora, ali i stvaraju atmosferu koja rezonuje sa svakim zaposlenim na ličnom nivou, čime poboljšava sveukupno zadovoljstvo poslom i podiže svačiju motivaciju na viši nivo.

Insistirajte na različitim zonama

U potrazi za najboljim rešenjima za sređivanje kancelarijskog prostora, koncept različitih zona ispostavlja se kao prilično koristan. Svesna podela kancelarije u različite zone, od kojih će svaka imati neku svoju specifičnu i zasebnu funkciju će vam pomoći da unapredite efikasnost vaše kancelarije i smanjite ometanje koje bi moglo da smeta vašim zaposlenima. Na primer, pretvorite jedan deo kancelarije u prostor koji će pomoći zaposlenima da nauče nove stvari poput bolje organizacije vremena, ili pak iskoristite prazan prostor za zonu u kojoj će timovi raditi zajedno. Ovakva podela jednog velikog prostora u više manjih zona omogućava zaposlenima da bez problema obavljaju svoje svakodnevne zadatke, a to je upravo ono što njihovi nadređeni žele da vide.

Prilikom nove organizacije kancelarije neophodno je da potražite inovativne strategije koje će vam pomoći na više različitih načine. Potrebno je da pretvorite svoj kancelarijski prostor u prostor koji će biti dinamičan, inspirativan i funkcionalan kako biste imali efikasan i produktivan prostor za rad. Kako preduzeća rastu i razvijaju se, neophodno je da se njihov radni prostor takođe razvija, a ovo su neke od rešenja koja bi mogla i vama pomognu da to postignete.