Ljudi koji su u potrazi za privremenim radnim i kancelarijskim prostorom u prestonici, ili nemaju novac za dugoročno iznajmljivanje, imaju mogućnost da iznajme kancelarije na sat vremena, na dan ili ceo mesec. Reč je o posebnim lokalima u gradu gde korisnici mogu da rade samostalno, održavaju sastanke ili edukacije.

U prostorima koji postoje na više lokacija u gradu ne plaća se popijeno piće već provedeno vreme. Tako je za dnevni boravak u nekoj od "kancelarija na dan" potrebno izdvojiti oko 1.000 dinara.

Cena obuhvata najam stola za kojim se radi, brz internet, prostoriju za telefoniranje i korišćenje skajpa, kao i mogućnost osveženja uz čaj, kafu ili sok. Ova mesta kreirana su da svakom korisniku omoguće rad u modernim uslovima, te tako pored klasičnog radnog i kancelarijskog prostora pružaju se i korišćenje kuhinje, sobe za odmor, igraonice, pa čak i kupatila sa tušem. Neki od ovih inovativnih lokala nude mogućnost plaćnja po satu, te se tako svaki provedeni sat plaća 300 dinara. Međutim, kome se dopadne rad u ovakvom okruženju često se odlučuje da ponovo dođe. Zato postoje pogodnosti prilikom zakupa na nedelju dana ili na ceo mesec.

Prostor sa primesama dnevnog boravka, koji neguje komformistički način rada najprivlačniji je mladim poslovnim ljudima. Kako nam kažu iz jedne agencije, prosek godina korisnika je 30. Mnogi dolaze da rade samostalno u prostoru zajedničkim za sve klijente, ali koriste se i odvojene kancelarije po potrebi.

- Naše prostorije izdajemo i za sastanke, kao i za zajedničke radionice i saradnju naših klijenata. U tim situacijama se iznajmljuju odvojene kancelarije koje imamo u ponudi - navode iz jedne agencije.

S obzirom na to da je u inostranstvu već poznat ovakav način poslovanja pod nazivom ''Coworking'', korisnici ovakvih prostora su i stranci. Najam kancelarija pogodan je za organizovanje sastanaka, konferencija ili različitih seminara.

KIRIJA ZA RADNI STO

ODREĐENE kancelarije na iznajmljivanje nude svojim korisnicima mogućnost da za oko 12.000 dinara izaberu svoj sto, na poziciji koja im najviše odgovara u prostoriji i koriste ga mesec dana.

Neke od ponudjača ovakve vrste kancelarijskog i radnog prostora su i klijenti kancelarijainfo.rs portala za pretraživanje kancelarija možete naći na pošetnoj stranici pod tabom ''Instant Kancelarije''