- Naš cilj je da promenimo odnos prema velikim investitorima koji čekaju na dozvolu i po nekoliko godina. Sreli smo se sa svakim od tih investitora, i već od jeseni očekujemo početak realizacije nekoliko velikih projekata - rekao je gradonačelnik u Privrednoj komori Beograda, nakon sastanka sa Udruženjem građevinarstva i komunalnih delatnosti.

U protekle četiri godine u Beogradu je, rekao je on, izdato svega 45 građevinskih dozvola što bi, kako je istakao, "trebalo da bude kvartalna kvota" da bi se pokrenula građevinska industrija u Beogradu koja ima 27.000 zaposlenih, u 3.600 firmi.

Olakšavanje izdavanja dozvola je "naše opredeljenje od kojeg nećemo odustati", istakao je Mali i obećao da će Beograd početi da menja izgled na bolje već od iduće godine.

Naveo je nekoliko velikih projekata vrednosti nekoliko milijardi evra: "Beograd na vodi", početak izgradnje novih hotela "Jugoslavija" i "Hilton", kompleks zgrada kod bivše fabrike "Beko" na Dorćolu -vrednosti 220 mil EUR, i projekte planirane za Autokomandu.


Source: ekapija.com
Publisher: ekapija.com