U saopštenju ove firme se navodi da je "strukturisani hibridni pristup" najefikasniji način rada i da ljudi koji žive do 80 kilometara od radnog mesta treba da najmanje dva puta nedeljno rade iz kancelarije, prenosi BBC.

Kompanija Zoom je saopštila da će nova pravila biti uvedena u avgustu i septembru, u vremenskom okviru koji se razlikuje od zemlje do zemlje.

Ovo je velika promena u odnosu na septembar 2022. godine, kada je prema listu Volstrit džornal samo jedan odsto radnika Zoom-a redovno bio u kancelariji, dok je 75 odsto zaposlenih radilo na daljinu, a ostatak je imao neku vrstu hibridnog režima.

Krajem januara, Zoom je zapošljavao oko 8.400 ljudi, od kojih više od polovine u SAD, ali se trenutno nalazi pod pritiskom konkurenata kao što je Majkrosoft i prinuđen je na otpuštanja i finansijske rezove. 

Rast kompanije je usporen, a njene akcije trenutno vrede 68 dolara po komadu - znatno manje nego u oktobru 2020. godine, kada se njima trgovalo za 500 dolara po akciji.

Ovo je poslednji u nizu pokušaja velikih kompanija da ograniče mogućnost rada na daljinu, a prethodno su to već učinile firme Amazon ili Dizni.

 

Izvor: Euronews.rs