Nakon toga, Johannes Hahn, evropski komesar za regionalnu politiku, ukazao je na sličnosti i razlike koje se međusobno ujedinjuju, od regiona do regiona, u okviru teritorija koje su predstavljene na ovom događaju. Program je dalje nastavljenn u dve konferencijske sale, gde su paralelno održani brojni paneli posvećeni razvoju nekretnina, sa pratećim ekonomskim temama i temam vezanim za razvoj zdravstvene infrastrukture.

Veličanstveni prostor palate Donje Austrije (Palais Niederosterreich) tokom 19. i 20. maja, predstavlja mesto za razmenu različitih mišljenja i stavova, koji će inicirati i formirati nova poslova partnerstva. Posebno mesto ove godine zauzima Serbian Lounge, štand srpskih kompanija i projekata.

Zahvaljujući uspešnoj saradnji REBEC tima sa organizatorima GREET Vienna događaja, svoje mesto na štandu Republike Srbije našli su projekti, odnosno kompanije: "Small Steps" iz Feketića, "SEE Offices" iz Beograda, Industrijski park Beograd, "EYEMAXXLog Centar" Beograd, "Dunavske terase", advokatska kancelarija "Janković, Popović & Mitić" iz Beograda, greenfield projekat u Beškoj i projekat "Ground" u opštini Pećinci.

Imajući u vidu kritično stanje u Republici Srbiji usled katastrofalnih poplava, REBEC tim nije propustio priliku da uz prezentacije projekata, posetioce obavesti o brojevima žiro-računa na koje mogu uplatiti novčane priloge za pomoć ugroženima.

Štand Republike Srbije posetila je i Vera Vidović, predstavnik Privredne komore Srbije u Austriji, koja je podržala prisustvo srpskih kompanija na ovakvim događajima i obavestila prisutne o aktivnostima koje preduzima predstavništvo Privredne komore Srbije u Austriji u vezi sa kritičnom situacijom u Srbiji.


Source: ekapija.com
Publisher: ekapija.com