Građevinski bum koji je neupitno zahvatio našu zemlju bio je samo jedan faktor koji je nagnao media portal gradnja.rs na ovu poslovnu odluku.

Evo šta oni kažu da im je bila osnovna ideja vodilja u realizaciji ovog projekta.

Želja da pomognemo svima onima koji traže novu nekretinu ali i da izađemo s susret građevinskoj arhitektonskoj struci da lakše sazna ko i šta i gde gradi u Srbiji. Zbog toga je ovogodišnja Mapa, koja se svakodnevno ažurira, još kompletnija, detaljnija i sveobuhvatnija.

Na Mapi gradilišta za sezonu 2019. nalaze se čak 697 gradilišta koja su planirana za ovu godinu ili su uveliko u izgradnji.

„Na novoj Mapi gradilišta imamo čak 697 gradilišta koja su planirana za ovu godinu ili su uveliko u izgradnji. Među njima su stambene i poslovne zgrade, zgrade javne namene, proizvodni pogoni, obrazovne i zdravstvene ustanove, sportski objekti, hoteli, maloprodajni centri i tržni centre, aerodromi…“ – kaže Drago Polić, urednik sekcije Mapa gradilišta. Gradilišta su zato obeležena različitim ikonama i bojama kako bi se lakše uvidelo kojoj kategoriji pripadaju i da li su ona u izgradnji, u planu, završena ili obustavljena.

Mapom su pokrivena sva gradilišta u Srbiji.

Kako pristupiti Mapi gradilišta

Najbolje od svega što je korišćenje Mape gradilišta potpuno besplatno, i može joj se pristupiti i preko desktopa i preko mobilnog telefona ili tableta. Mapa se koristi kao i standarda Google Mapa, a opcija za pretragu pomoći će vam da lakše pronađete adresu, investitora ili projekta. Mapi gradilišta možete pristupiti ovde.