Izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa u Bloku 67a u Novom Beogradu mogla bi da počne na jesen ove godine, piše današnja "Politika". Kako je navedeno, dobijena je lokacijska dozvola, radi se glavni projekat, a objekti će se graditi u nekoliko faza.

Kompleks će se sastojati od objekta mešovite poslovne namene i hotela kao i 6 stambenih zgrada sa ukupno 841 stanom čija se gradnja planira u tri faze. Prva faza će obuhvatati tri stambene zgrade sa ukupno 296 jedinica.

- Izuzetan izbor različitih struktura i tipova stanova pruža kupcima mogućnost izbora između jedinica od 25m2 do 145m2. Ideja vodilja prilikom izrade idejnog rešenja bila je zadovoljiti različite prostorne potrebe ali i finansijske mogućnosti svakog kupca. Svaki stan nudi optimalnu funkcionalnost prostora u kombinaciji sa visokim kvalitetom materijala i opreme poput: podova i pločica i kategorije, granitne protivklizne keramike na terasama, aluminijumske spoljne stolarije sa prekidom termičkog mosta, duplošperovane unutrašnje stolarije - navodi u saopštenju firma "Solidity", koja vodi projekat.

Kompleks će imati podzemnu garažu sa probližno hiljadu garažnih mesta, 340 nadzemnih parking mesta kao i igralište za najmlađe stanare sa uređenim pešačkim stazama.

Inače, investitor "Deka Inženjering", je raspisao konkurs za ime naselja, ko će biti kum znaće se 19. avgusta 2013. godine.

 

Izvor: eKapija