Nikodijević objašnjava da to ne znači da će opštine biti oštećene, jer će im prihod biti vraćen, već da postoji potreba da se fond poslovnog prostora objedini na jednom mestu.

 

- Svedoci smo da u poslednjih 20 godina, od kada je poslovni prostor prešao na opštine, ima mnogo prostora kome se izgubio svaki trag, koji je otuđen na nama nepoznat način, koji je nenaplaćen, neutužen... - rekao je Nikodijević.

 

Kako je dodao, grad će preuzeti rukovođenje celokupnim poslovnim prostorom da bi se znalo sa čim grad raspolaže, ali i da bi kontrola bila efikasnija, a naplata bolja.

 

Na dnevnom redu predstojeće sednice, naći će se i odluka da se deo ulice na Starom gradu nazove Trg Politika, ulica na Zvezdari ponese ime Mome Dimića, a ulica na Savskom vencu dr Vojislava Stojanovića.

 

Odbornici će razmatrati odluku o finansiranju programa, projekata i aktivnosti korisnika budžetskih sredstava u 2017. i 2018. godini, kao i izmene programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za ovu godinu.

 

Između ostalog, razmatraće i godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, izmene odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga, izmenu odluke o mreži osnovnih škola.

 

Takođe, na sednici će se raspravljati i o rebalansu gradskog budžeta.

 

- Rebalansom gradskog budžeta obuhvaćeno je vraćanje 68 miliona evra kredita i kamata po redovnom programu, kao i vraćanje poslednje tranše duga od 4,6 milijardi dinara prema ustanovama socijalne zaštite - objasnio je Nikodijević.

 

Naredna sednica gradske skupštine zakazana je za sredu, 22. jun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://www.blic.rs/