Artklasa je nastala u obnovi upravno-tehničke zgrade nekadašnje fabrike brašna Žitomlin na Dorćolu, a deo je jedne šire urbane regeneracije nekadašnjeg Dunavskog kvarta. Smeštena na obali najveće evropske reke, Artklasa predstavlja mesto gde se stvaraju nove ideje, a koncipirana je tako da na jednom mestu okupi IT startupove, gejming lidere, produkcijske kuće, dizajn studija, marketinške agencije, ali i najrazličitije sektore poslovanja poput advokatskih i revizorskih kuća, farmaceutskih i konsultantskih kompanija, da nabrojimo samo neke od prvih zakupaca koji su već ušli u ovu novu poslovnu zajednicu.

 

Sam objekat raspolaže sa 11.811 kvadrata modernog kancelarijskog prostora za izdavanje i nudi raznovrsne prostorne konfiguracije uz raznolikost kvadraturnih raspona u odnosu na potrebe zakupaca i rast poslovanja. U ponudi su odmah raspoloživi prostori od 250 kvadrata, pa sve do većih multifunkcionalnih poslovnih prostora od preko 1.000 kvadrata, uz opciju zasebnog sprata i za današnje pojmove atraktivnu visinu plafona od 3,29m do čak 5,95m, a naše arhitekte su tu da ovaj autentičan prostor finalno prilagode potrebama svakog zakupca. Sve opcije imaju sopstveni ulaz, toalete i kuhinju. Pravci dolaska su planirani iz čak 3 ulice, a zakupcima je na raspolaganju i gotovo neiscrpan broj parking mesta ispred zgrade, kao i izdvojeni parking za bicikle i velika krovna terasa sa najlepšom panoramom grada.

 

Dodatno, kako su nam zahtevi poslovanja na prvom mestu, za sve kompanije zakupce i njihove zaposlene organizovan je besplatan prevoz mini busevima na svakih 20 minuta sa Trga Republike, radnim danima u intervalima od 8h do 11h i od 15h do 18h, ali i opcija potpunog prilagođavanja reda vožnje potrebama pojedinačnih kompanija zakupaca.

Artklasa svakako predstavlja i jedno novo poglavlje u razvoju ovog dela grada. Sa vizijom revitalizacije i očuvanja okoline, Artklasa se ponosi svojom ekološkom svesti i podstiče zakupce da budu deo održive zajednice. U neposrednom okruženju Artklase planirani su brojni projekti iz oblasti rekreativnog sporta, od terena za sve popularniji padel, pa do stene za slobodno penjanje ili časova joge koji se neretko drže u obližnjim Silosima.

 

Iako će se i u Artklasi uskoro otvoriti restoran u prizemlju, na samo 200m nalazi se popularni Gastrošor, prvi gastro-park na Balkanu, u kojem već radi 15 restorana i gastro-barova, a do kraja godine stiže ih još nekoliko. Zatvoren za saobraćaj, ovaj gastro-park ima prostrano šetalište koje krase velika zelena ostrva sa klupama za odmor, a tokom letnje sezone je mesto za festivale i bazare vina, delikatesa, održive mode itd. Posebno atraktivne su prostrane bašte prema Linijskom parku, koje svakodnevno primaju stotine posetilaca na otvorenom. Posetiocima Gastrošora dostupno je oko 250 parking mesta, dok zelene zone zauzimaju gotovo trećinu novog beogradskog gastro-parka.

Blizina Sportskog centra “Milan Gale Muškatirović”, kao i brojnih rekreativnih sadržaja poput biciklističkih i trim staza, čini Artklasu odličnim izborom za postizanje balansa između rada i odmora, što je uz sve prisutniji hibridni model rada imperativ savremenog modela poslovanja za najveći broj kompanija.

Ekskluzivno zastupanje u izdavanju je povereno vodećoj konsultantskoj kući za nekretnine u Srbiji – CBS International, deo Cushman & Wakefield Grupe.