DUBROVNIK - Treći regionalni samit preduzetnika Srednje i Jugoistočne Evrope "300 najboljih" održan je u Dubrovniku uz učešće više od 240 preduzetnika iz 150 različitih organizacija i institucija.

 

U danu koji je posebno posvećen ženskom poduzetništvu, na konferenciji povodom zatvaranja samita prisutnima se obratio dr. Milko Štimac, nacionalni sekretar MEF PERSPEKTIVE za Srbiju (član Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije), koji je pohvalio celokupini Projekat rekavši da broj učesnika govori sam za sebe. 

 

Štimac se osvrnuo na doba Dubrovačke Republike i vremena pomorske trgovine, te naveo primer Benedikta Kotruljevića, Dubrovčanina koji je pre 600 godina po prvi put u svetu primenio sistem dvojnog knjigovodstva. 

 

Vlasnica i Generalna direktorka "D EXPRESS" d.o.o. Beograd Ljiljana Karaklajić, pozdravila je takođe ovaj projekat i izrazila želju za odvijanjem sličnih događanja, saopšteno je iz MEF Perspektive.  

 

Prisutnima se obratila i Biljana Jovanović, osnovač i generalna direktorka "LUNA" d.o.o. Požarevac, koja je uspeh u vlastitoj tekstilnoj kompaniji pripisala podršci porodici i saradnika.

 

Na samom kraju konferencije prisutne je pozdravila Tatjana Vučićević, suvlasnica i direktorka proizvodnje u "ART IVAL" d.o.o. Beograd, koja je izrazila zadovoljstvo zbog učešća na ovom svojevrsnom festivalu poduzetništva.

 

Kroz trodnevni projekat posebnu pažnju učesnika izazvala je "Leadership akademija", predavanjima o uspešnom poslovanju, većoj efikasnosti i kvaliteti u radu, saopštio je Međunarodni Ekonomski Forum Perspektive.

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=233358