ŠVEDSKI „Transkom“ otvorio je u Novom Sadu svoju kancelariju u kojoj će biti zaposleno 120 domaćih stručnjaka specijalizovanih za korisničko iskustvo na više jezika, što je druga investicija te multinacionalne kompanije u Srbiji.

Posle pet godina poslovanja na našem tržištu, u okviru beogradske kancelarije sa oko 400 zaposlenih profesionalaca, „Transkom“ je dolaskom u Novi Sad potvrdio da je i taj naš grad ima kadrove infrastrukturu i da je dobro mesto za investiranje, istaknuto je na prigodnoj svečanosti.

- Svetski prepoznatljivi brend „Transkom“, koji širom sveta zapošljava 29.000 specijalista za korisničko iskustvo u različitim industrijama, mnogo će značiti za razvoj poslovnog ambijenta u našoj zemlji – istakao je Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

PROČITAJTE JOŠ: Nove investicije u Srbiji - dugoročna orijentacija Ikee

Veliku važnost tog oblika investiranja i za Novi Sad potvrdila je Adrijana Mesarović, pomoćnik gradonačelnika. - Nadamo se da će broj zaposlenih u novosadskoj kancelariji ubuduće rasti. Ova kompanija, kao i drugi investitori iz Švedske i drugih zemalja imaće punu podršku Grada – rekla je Mesarovićeva i dodala da je Nacionalna služba za zapošljavanje imala važnu ulogu u odabiru kadrova za „Transkom“.

Prisutne su pozdravili zamenik švedskog ambasadora u Beogradu Joakim Vern, direktor Centralnog klastera „Transkoma“ Jup Evers i rukovodilac kompanijinog projekta u Srbiji Violeta Petrović-Pilipović, koja je precizirala da je kancelarija svojevrsni kol-centar posredstvom kojeg stručnjaci podržavaju klijente iz najrazličitijih kompanija, dajući im poslovne informacije koje ih interesuju, koristeći zasad tri svetska jezika.

SARADNjA

PREKO „Transkomove“ kancelarije Novosađani će imati priliku da sarađuju sa velikim međunarodnim tržištima, poput nemačkog i francuskog, kao i da sarađuju na projektima za englesko govorno područje.

USLUGE

KOMPANIJA je prepoznatljiva po ekspertizi u upravljanju projektima različitih grana industrije a dnevno sarađuje sa oko 1,5 miliona korisnika. Ima 50 kancelarija širom sveta a svoje usluge pruža na 33 jezika.

 

(izvor: novosti)