Ekipa "Novosti" zatekla je u utorak nekolicinu radnika, koji mašinama razbijaju ostatke trotoara Rajićeve ulice. Mehanizacija i radna snaga stigli su pre tri dana, kako kažu stanari okolnih zgrada, pa od tada gradilište ne miruje. Uklanja se i nabujalo šiblje, jedino što je niklo na mestu temelja već najavljivanog grandioznog kompleksa. Uređen je i manji parking za potrebe investitora, dok se iza ograde odvijaju pripremni građevinski zahvati.

Početak najnovijih radova, koji su zvanično započeli još 2009. godine, označila je i nova tabla sa slikom budućeg izgleda hotelsko-poslovnog prostora u Rajićevoj, sa manjim izmenama. Tako je umesto 2015. godine, završetak radova pomeren za 28. februar 2017.

Izraelski investitor "Ashtrom group" zamislio je ekskluzivnu lokaciju pod krovom hotela i tržnog centra od 15.300 kvadrata. Kupci bi imali prilaz prodavnicama i ugostiteljskim objektima iz Knez Mihailove i Kralja Petra, ali i iz Uzun Mirkove i Pariske ulice. Strogi centar prestonice bio bi bogatiji za 500 parking-mesta u podzemnim nivoima objekta.

Građevinsko zemljište budućeg tržnog centra već deceniju je predmet tužbi i krivičnih prijava, kako vlasnika povraćene nacionalizovane imovine u susedstvu placa, tako i trenutnih stanara ove ulice.

 

 

 

 

Izvor: Novosti