Investiciju će sprovesti "Qannas Invesments", registrovana na Kajmanskim ostrvima, a iza koje stoji "Abu Dhabi Capital Management" (ADCM), investitor u Atlas Capital Centru (ACC). 

U saopštenju "Qannas"-a objavljenom na sajtu Londonske berze, ne preciziraju pod kojim brendom će hotel poslovati, ali navode da su već sklopili ugovor sa kompanijom "Hard Rock International" da u Podgorici otvore prvi kafe globalno poznatog brenda, te da će to biti prvi od tri objekta koje će otvoriti u regionu istočne Evrope. Ne navode koji će gradovi regiona, osim Podgorice, dobiti svoje "Hard Rock Cafe". 

Očekuje se da hotel bude drugi po veličini u gradu, navodi se u saopštenju.

ADCM je nedavno saopštio da će njegova povezana firma "Abu Dhabi Financial Group" (ADFG) u "Atlas centru" otvoriti predstavništvo za tržište istočne Evrope, sa kadrom koji će biti angažovan na puno radno vreme, kao i u njenim sedištima u Abu Dabiju, Dubaiju i Londonu. 

Saopšteno je da će "Atlas Capital Centar" završiti do kraja 2015. godine te da će iz njega koordinirati sve svoje projekte na tržištu istočne Evrope. 

- Novim predstavništvom u Podgorici i iskusnim i ekspertskim timom koji posluje u Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji, pokazujemo svoju posvećenost tom regionu i naše je uverenje da tu postoje dobre investicione mogućnosti - poručio je nedavno izvršni direktor ADFG-a Jassim Alseddiqi

Arapski investitori su u saradnji sa "Atlas grupom" biznismena Duška Kneževića gradili velelepnu građevinu u poslovnom delu Podgorice, ali su ovog leta postali potpuni vlasnici tog objekta.

 

 

 

 

 

Izvor: eKapija.com