Kompanija "Jones Lang LaSalle" je saopštila da je "Danube Business Center", najnovija poslovna zgrada klase A na Novom Beogradu, dostigla popunjenost od 60% krajem avgusta 2013, sa dodatnih 15% prostora za koje već postoje zainteresovani zakupci.

"Jones Lang LaSalle" (JLL) je ekskluzivni agent za posredovanje pri iznajmljivanju ovog projekta, koji se nalazi u ulici Bulevar Mihajla Pupina i ima ukupnu površinu od 5.300 m2.

Kako je navedeno u saopštenju kompanije "Jones Lang LaSalle", posle samo 6 meseci dostignut je veoma visok stepen popunjenosti poslovne zgrade "Danube Business Center", što pokazuje povećan nivo potražnje za poslovnim prostorom u Beogradu. Slobodne su još samo manje poslovne jedinice, za koje se očekuje da će biti izdate do kraja godine.

Kompanije koje su već uzele prostor u zakup u ovoj zgradi su: "Milenijum osiguranje", "PharmaS", "Sat Trakt", "Dynamic Agency" i "Jones Lang LaSalle".

Boško Tomašević, rukovodilac odeljenja agencijskog poslovanja u JLL-u, kaže da tržište nekretnina u Srbiji beleži daleko veću aktivnost nego u istom periodu prethodne godine.

- Količine slobodnog prostora za iznajmljivanje su drastično smanjene od kraja 2012. godine i očekujemo da se ovakav trend i dalje nastavi. Ovo je jasan pokazatelj da je Beogradu potrebno još ovakvih projekata i da će u narednih 12 meseci potražnja premašiti ponudu.

Trenutno je izgrađeno 3.800 m2 polovnog prostora u celom gradu, čiji se završetak izgradnje očekuje u 2014. godini. Takođe ne postoje projekti čiji se sigurni završetak očekuje u naredne dve godine stoga će verovatno uticati na povećanje cene zakupa poslovnog prostora na beogradskom tržištu, navedeno je u saopštenju.

 

Izvor: ekapija.com