Projekat poslovne zgrade u Ulici Tošin bunar predstavljen je javnosti još davne 2008, ali je zbog finansijske krize izgradnja odložena do daljnjeg. Tada je predstavljeno idejno rešenje za manji poslovni objekat, kao potencijalne prve faze poslovnog centra sa više objekata. Dugo nakon toga nije bilo vesti o ovom projektu, sve do prošle godine kada je Denezi dodeljena lokacijska dozvola.

Tada smo objavili da je Deneza ušla na plac i da su pokrenuti zemljani radovi, ali drugi detalji o projektu još uvek nisu bili dostupni. U međuvremenu projekat je doživeo izvesne promene, a u februaru ove godine i zvanično je označen početak gradnje.

Kao što smo rekli, radi se o poslovnom objektu i inicijalno ga investitor gradi za svoje potrebe. Zgrada će imati nešto manje od 2.981 kvm bruto površine na sedam etaža (Po+Pr/Su+4). Posedovaće ukopanu garažu i natkriveni parking sa 27 mesta. Fasada je aluminijumska struktura sa staklenom zid zavesom.

Objekat je planirano da kao sistem grejanja i hlađenja koristi toplotne pumpe sa geotermalnom energijom, a takođe je predviđena ugradnja krovnih solarnih kolektora radi dobijanja električne energije. Rok za završetak objekta je maj 2015. godine, a arhitektnosko rešenje izradio je "Zapp".

Iako bi rešenje fasade moglo da doživi još manjih vizuelnih promena, predstavljamo vam najsvežije rendere budućeg izgleda zgrade u Tošinom bunaru.


Source: beobuild.rs
Publisher: beobuild.rs