Beograd će uskoro dobiti još jedan moderan hotel, "Radisson Blu Old Mill", sa poslovnom kulom, čija je izgradnja u završnoj fazi.

Prema rečima predstavnika Grupe "Soravia", radi se završno doterivanje fasade, uređuju se instalacije i priprema opremanje.

Planirano je da unošenje nameštaja, opreme i inventara bude završeno do polovine godine. Probni rad će početi u avgustu, a zvanično otvaranje predviđeno je za septembar.

Hotel će se prostirati na 25.000 kvadratnih metara, imaće 236 soba, 15 apartmana, restoran, bar, konferencijsku dvoranu od oko 500 mesta i parking.

Poslovna kula sa staklenom fasadom ima 12 spratova, a kompanijama će biti ponuđeno u najam 3.400 kvadratnih metara prostora. U hotelu će biti zaposleno 120 radnika.

Hotel se gradi renoviranjem zgrade Starog mlina i sve je pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Sve što je od materijala sačuvano, koristi se u obnovi objekata.

Kompanija "Soravia" je nedavno i u Beču otvorila hotel "Sofiensale" renoviranjem zgrade stare 175 godina, a u kompaniji kažu da ih posebno zanimaju stara zdanja, jer imaju svoju istorijsku priču, koja je zanimljiva za turiste.


Source: ekapija.com
Publisher: ekapija.com