Radisson Red Beograd nalazi se u Takovskoj, u blizini Narodne skupštine Republike Srbije i nudiće 88 soba uključujući tri apartmana. Dizajnersku šemu kreirali su londonski i zagrebački dizajnerski studio Atellior i uključuje prepoznatljiv crveni automobil Zastava 750, koji proizvodi nekadašnja renomirana jugoslovenska fabrika automobila u Kragujevcu, u holu, kao glavni element. Gosti će moći da koriste hotelske terminale za samoprijavu ili hotelsku aplikaciju da pristupe svojim sobama, kontrolišu bilo koju od funkcija sobe ili naruče hranu i piće. Hotel će nuditi celodnevni restoran u prizemlju, a na poslednjem spratu ima prostor za saradnju, fleksibilne prostore za događaje, uključujući prostore za igre i bar na krovu.

Radisson Red Beograd je treći hotel Grupacije hotela Radisson u gradu, koji se pridružuje Hotelu Radisson Collection, Old Mill Beograd i Belgrade Art Hotelu, članu Radisson Individuals.

„Potpisivanjem Radisson Red Beograd proširujemo, prisustvo Radisson Reda u jugoistočnoj Evropi i činimo još jedan značajan korak u našoj strategiji približavanja ovog živopisnog brenda putnicima širom sveta. Ovo je naš drugi hotel u okviru našeg proširenog partnerstva sa PPHE Hotel grupom i njihovim hrvatskim predstavništvom Arena Hospitality grupom, nakon lansiranja Grand Hotela Brioni Pula, Radisson Collection Hotela u maju 2022.“, kaže Elie Younes, Executive Vice President & Global Chief Development Officer u Radisson Hotel Groupi.

Reli Slonim, predsednik Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Arena Hospitality Group, dodaje: „Uzbuđeni smo što otvaramo Radisson Red Beograd i uvereni smo da će biti dobro prihvaćen od strane gostiju. Ovo otvaranje će označiti još jednu uzbudljivu godinu za našu Grupu, sa otvaranjem art’otela Zagreb ovog leta, a dodatne proširenje imovine su u toku i planirane su."

 

Izvor: Property-forum.eu