BEOGRAD - Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je četvrti javni poziv u okviru Programa Vlade Srbije "Godina preduzetništva". 

 

Radi se o Programu podrške daljem razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća (MMSP) i preduzetnika, a ukupan budžet bespovratnih sredstava namenjenih korisnicima na ovom programu iznosi 70 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo privrede. 

 

Raspoloživa sredstva se odobravaju po projektu u visini do 50 odsto troškova projekta, bez PDV-a, i to u pojedinačnim iznosima od 50.000 do 300.000 dinara. 

 

Sredstva će biti refundirana nakon završetka projekta i dostavljanja izveštaja i dokaza o završenim aktivnostima. 

 

Rok za podnošenje prijava je 8. jul 2016. godine i mogu se finansirati i aktivnosti koje su započete u 2016. godini, a nisu završene do trenutka objavljivanja javnog poziva.

 

Program se sastoji iz tri komponente - Unapređenje poslovanja MMSP, u ukupnom iznosu od 43.000.000 dinara; Podršku ženskom preduzetništvu (15.000.000 din); Podršku MMSP i preduzetnicima u nedovol?no razvijenim područjima (12.000.000 din). Aktivnosti koje mogu biti podržane ovim programom su mplementacije standarda, sertifikacija ili resertifikacija, kao i dobijanje znaka proizvoda ("CE" znak, eko-znak, FSC CoC, znak organskog proizvoda i sl).

 

Sredstva se ne mogu koristiti za aktivnosti koji se realizuju u vojnoj i duvanskoj industriji, trgovini, primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, finansijskom sektoru, sektoru usluga koje nisu predmet međunarodne trgovine i organizaciji igara na sreću i lutrija.

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://www.tanjug.rs/