Prema najavama „Ušće Tower Two“ biće kancelarijski prostor najviše kategorije sa brojnim inovacijama. Posebno treba naglasiti moderno rešenje fasade, koja će omogućiti da nova kula na Ušću bude prva „zgrada koja diše“. Jedinstven objekat sa decentralizovanim sistemom prirodne ventilacije integrisanim u fasadu, koji omogućava dotok svežeg vazduha u celom prostoru pritiskom na samo jedno dugme. Kako bi se zaposlenima obezbedio novi nivo udobnog i zdravog radnog okruženja, unutrašnja visina kancelarijskog prostora biće puna tri metra. 

Bruto površina nadzemnog dela objekta iznosi preko 27.000 kvadrata, od čega površina za izdavanje iznosi 23.200 m2 podeljenih na 22 sprata. Zaposlenima će biti dostupna i velika podzemna garaža neto površine 21.000 m2 sa 750 parking mesta. Kao i postojeća kula, novi objekat biće praktično monofunckionalan sa manjim komercijalnim krilom u prizemlju i restoranom na zadnjem spratu. Visina nove kule biće jednaka visini postojeće i iznosiće 103,9 metara. Planirano je i formiranje prostranog ozelenjenog platoa ispred poslovnog centra.

Investitor projekta je domaća kompanija MPC Properties, dok je idejno rešenje nove kule na Ušću izradio arhitektnoski studio "Chapman Taylor". Vrednost investicije procenjuje se na 65 miliona evra, a očekivani rok za završetak izgradnje druge kule na Ušću je prvi kvartal 2020. godina.

U prilogu pogledajte svež foto i video materijal sa gradilišta na novobeogradskom Ušću.