Sedma srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture sa sigurnošću možemo reći da je događaj sa tradicijom koji svi iščekuju, a ove godine se tražila i karta više.  

Ministar Tomislav Momirović je otvorio konferenciju video porukom ističući da je uopšte govoriti o temi nekretnina i infrastructure već privilegija. Ministar je rekao da će se još više ulagati u ovaj sektor, kao i da će se otvarati nova radna mesta. Ispred Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastructure skupu se obratila državna sekretarka Aleksandra Damnjanović koja je napomenula da je Republika Srbija, na  poslednjoj objavljenoj Doing Business listi Svetske banke, od 186 zemalja na svetu, na devetom mestu po brzini izdavanja građevinskih dozvola. 

Među istaknutim panelistima bili su Aleksandar Antić, Mihailo Vesović, Mario Kijanović, Ary Naim, Paul Hickey, Vasilije Jaukovic, kao i Vladimir Vasic koji je moderirao panel. Dubravka Djedovic Negre je učestovala na panelu gde se govorilo o investicijama i mogućnostima rasta u ovom sektoru. O budućim, kako su svi ocenili, ambicioznim ali realnim planovima, vezano za glavni grad govorio je Goran Vesić, kao i istaknuti arhitekta Marko Stojčić. Na temu komercijalnog i stambenog razvoja u Srbiji i u regionu govorili su Stylianos Tsoktouridis, Ervin Pašanović, Bryan Beaton i drugi. 

Konferenciju je završio panel procenitelja koji su svoja iskustva podelili sa prisutnima, kao i razgovorom među sobom, panel je moderirala Danijela Ilić, a među panelistima je govorio i Dejan Hadzić ispred Ministarstva finansija. 

Konferencija se osvrnula na događaje u svetu, porast cena, nepovoljnu situaciju za investiture, kao i na činjenicu da građevinska industrija u velikoj meri zavisi od uvoza, pa se očekuje dalji rast cena nekretnina zbog porasta cena izgradnje, cena uvoznih materijala, ali i zbog manjka radnika. 

Više panela govorilo je o važnosti teme zelena gradnja, benefitima koje takva gradnja može doneti kroz nekoliko godina, kao i važnost da stanovništvo bude više informisano o ovome, ne samo kao trendu, već i nečemu što doprinosi kvalitetu života. 

Konferencija je pobrala divne utiske gostiju koji sa radošću iščekuju sledeću konferenciju. 

Pokrovitelji konferencije su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastructure, Društvo procenitelja Srbije, Evropska banka za investicije, Savet stranih investitora, Nacionalno udruženje procenitelja, Privredna komora Srbije i Udruženje samostalnih sudskih veštaka i procenitelja vrednosti nepokretnosti. 

Veliku zahvalnost dugjemo našem sponzoru Komercijalnoj banci, kao i suporteru Alumil Yu Industry, oni su pomogli da se ova konferencija održi, kao i da naši gosti uživaju u dobroj atmosferi. 

Medijski sponzori konferencije su Halo oglasi nekretnine, portal E2, Beobuild.rs, Sasomange.rs, Ekapija, i Kancelarijainfo.rs i  Gradjevinarstvo.rs. 

O organizatoru: 

Simeon G. Tsomokos SA iz Grčke osnovao je afilijaciju u Beogradu, TGI Group International 2000. godine, koji pruža usluge korporativnih komunikacija na srpskom tržištu. U bliskoj saradnji sa matičnom atinskom kompanijom, TGI Group International nudi domaćim i međunarodnim klijentima kvalitetne usluge u oblasti komunikacija, radi lakšeg ostvarenja njihovih poslovnih ciljeva. TGI Group International je postao važan poslovni partner kako za međunarodne kompanije koje žele da uspostave ili konsoliduju svoje prisustvo u Srbiji tako i za lokalne kompanije koje žele da se prošire i postanu konkurentne na regionalnom i međunarodnom tržištu. 

izvor: www.tsomokos.rs