Član odbora za nekretnine SPAR-a i predsednik odbora SES-a, Marcus Wild, rekao je: „Stvaranje živopisnih životnih prostora zahteva duh za uvođenje fundamentalnih promena u pravo vreme. SES usvaja upravo ovaj pristup predstojećim renoviranjem King Cross-a Zagreb kako bi se trgovački centar pretvorio u šoping destinaciju nove generacije”.

Izvršni direktor SES-a Christoph Andexlinger dodao je: "Stoga konstantno implementiramo mere za očuvanje tekućeg razvoja i poboljšane održivosti objekata kojima upravljamo. SES šalje važnu poruku za budućnost ulaganjem u proširenje i konverziju zagrebačkog trgovačkog centra King Cross" .

Novi restorani na otvorenom i igrališta za decu

Sa kompletnim renoviranjem centra sledeće godine, SES ulaže ukupno preko 40 miliona evra kako bi povećao privlačnost tržnog centra. Imajući ovo na umu, predvorje se takođe nalazi u planu uz novi centar i atraktivne prostore za jelo na otvorenom, u mediteranskom stilu. Postojeće šoping površine biće adaptirane uz stvaranje avanturističkih zona i dečijih igrališta.

Renoviranje tržnog centra dok se posao nastavlja normalno

Tržni centar će nastaviti sa radom tokom rekonstrukcije koja će uključivati sedam građevinskih faza. Sve građevinske dozvole su sada izdate, a završetak je planiran za jesen 2025. godine. Projekat će stvoriti dodatnih 5.000 kvadratnih metara površine za zakup na lokaciji. Tržni centar trenutno ima 35.000 kvadratnih metara bruto zakupnog prostora (GLA), 55 prodavnica i 1.600 parking mesta.

Najnovija tehnologija, održivost i alternativna mobilnost

Renoviranjem je takođe predviđeno da prostorije budu u skladu sa najsavremenijim tehničkim standardima. Planirano je da se na krov postavi fotonaponski sistem od 6.800 kvadratnih metara, snage 880 kV, kako bi se centar obezbedio održivim snabdevanjem energijom. Centar će biti povezan i sa najdužom mrežom biciklističkih staza u Evropi, zahvaljujući Greenway projektu Grada Zagreba.

 

Izvor: Property-forum.eu