Fabrika koju gradi nemačka kompanija ZF sprovodi se kako je i planirano, a završetak se očekuje na leto. Grad je obezbedio još nekoliko hektara na tom prostoru, koji sada nude domaćim privrednicima, kažu, interesovanje je veliko.

- Naši domaći, lokalni privrednici su zainteresovani i upravo za te potrebe izdvojili smo 9 hektara na početku severne zone za koju je urađena parcelacija i 23. januara biće ponuđeno 6 parcela. Prema saznanjima koje sad imamo, zainteresovanih privrednika je više od deset - kaže Maja Vitman, gradska menadžerka.

U 2019. godini planirano je proširenje severne poslovne zone.

- To će biti Severna poslovna zona 2 za koju smo opredelili 27,3 hektara a što se tiče same infrastrukture koja postoji u zoni već u ovoj godini biće omogućena za korišćenje - objašnjava Maja Vitman.

Do većeg broja zainteresovanih investitora, smatraju nadležni, došlo je i zbog izmena nekih gradskih odluka koje su poboljšale privredni ambijent. Da li će Severna zona zaživeti kako se očekuje pokazaće već ova godina, u svakom slučaju u gradu spremno dočekuju sve koji žele da posluju u Pančevu.

 

(izvor: eKapija, fotografija: Konstantin L/shutterstock.com)