NOVELLA Business & Residence, prvi poslovno-stambeni kompleks ovakvog tipa u Novom Sadu, ističe se kao pionir u spajanju poslovnog i stambenog prostora, naglašavajući održivost i ekološku svest kao ključne vrednosti. Kroz primenu inovativnih tehnologija za smanjenje ekološkog uticaja, poput integracije zelenih površina, solarnih panela i brzih punjača za električne automobile, NOVELLA stvara zdravije okruženje za svoje korisnike, podstičući odgovorno ponašanje i doprinoseći očuvanju životne sredine.

Velikim staklenim otvorima i komfornim terasama, zelenim površinama i parkom u centralnom delu kompleksa, stazama za šetnju, fontanom, podzemnom garažom ispod celog kompleksa i punjačima za električna vozila, kompleks je okrenut prirodnom okruženju i zelenoj gradnji koja blagotvorno deluje na korisnike prostora, ali i na stvaranje nove slike urbano održivog Novog Sada.

RAPID INVEST – pouzdanost, poverenje, vizija

Upravo iz ovih razloga, investitor pomenutog kompleksa, RAPID INVEST, ima ključnu ulogu kao partner predstojećeg događaja ArchyEnergy 2024. Od 2007. godine, investitor je postavio stubove svog poslovanja: kvalitet, poverenje i tačnost, koji i dalje čine temelje njenog razvoja i poslovanja. Sa naročitim isticanjem poverenja i prilagodljivosti željama kupca, kvaliteta gradnje, kompanije Rapid Invest je prepoznata kao jedan od napouzdanijih investitora ne samo u Novom Sadu, već i u Srbiji i u regionu.

Kroz stručnu konferenciju i sajamsku izložbu koja će se održati 8. i 9. aprila u Master Centru, Novi Sad, istaći će se zajednička predanost organizatora i ključnog partnera ka inovacijama i visokim standardima u oblasti integrisanih stambenih i poslovnih kompleksa. Glavni cilj konferencije je da okupi stručnu javnost iz sfere građevinarstva i arhitekture radi razmene znanja, iskustava, inovacija i networkinga. Platforma će omogućiti učesnicima da se upoznaju sa najnovijim trendovima i tehnologijama u oblasti arhitekture i održive gradnje, kao i da razmene ideje i stvore nove kontakte za buduće projekte.

Arhitektonske inovacije za održive zajednice: Panel #1 otvara dvodnevni ArchyEnergy program 

Dvodnevni program ArchyEnergy konferencije započeće panelom “INOVACIJE U DIZAJNU STAMBENIH i POSLOVNIH KOMPLEKSA:  Korak ka održivim, pametnim zajednicama”.

Arhitekta Miloš Petrović, direktor departmana za projektovanje u kompaniji Arhi.pro, koja je ujedno i potpisnik projekta NOVELLA, započeće panel prezentacijom, ističući ključne aspekte inovativnog dizajna koji su implementirani u kompleksu.

,,Arhitektura stambenih objekata je modernog dizajna, čistih ritmičnih formi i toplih materijala, gde dominira opeka koja daje toplinu ambijentu stanovanja. Svi stanovi su svetli sa velikim otvorima, komfornim terasama i lepim vizurama ka Fruškoj Gori, ka unutrašnjem dvorištu i parku, ili ka panorami grada. Poseban akcenat je na visokom kvalitetu gradnje, najvišim standardima u zvučnoj zaštiti, izolaciji i primeni konstruktivnih i završnih materijala i opreme u stanovima“, ističe potpisnik projekta, arhitekta Petrović, Arhi.pro.

Izvršni direktor Rapid Investa, Bojan Baturan će kroz svoje učešće na panelu, predstaviti perspektivu projekta Novella Business & Residence i ključne uloge u realizaciji istog. Istovremeno će se, učešćem u razmeni stručnih mišljenja sa drugim učesnicima panela, potruditi da odgovori na pitanje uloge inovativnih tehnologija u stvaranju energetski efikasnih objekata, ali i prostora u kojima će ljudi ne samo boraviti, nego i uživati.

Ističući partnerstvo sa kompanijama koje su zajedno sa Rapid Investom radile na kompleksu NOVELLA, Baturan će naglasiti važnost saradnje i sinergije u ostvarivanju vizije održivog, komfornog i funkcionalnog prostora.

Solarna energija za sve korisnike NOVELLA kompleksa – Partnerstvo ENERGY NET i RAPID INVESTA 

Korisnici NOVELLA kompleksa imaće mnogobrojne benefite od postavljanja solarnih panela na krovu.

Na prvom mestu, solarna energija prikupljena kroz solarne kolektore postavljene na krovovima stambenih objekata će biti primarni izvor za zagrevanje sanitarne tople vode u kompleksu čime će se ostvariti značajna ušteda za stanare i korisnike u Novella Business & Residence kompleksa.

Paneli će proizvoditi električnu energiju putem solarnih ćelija, koja će biti korišćena za napajanje različitih potreba unutar kompleksa, uključujući i zagrevanje tople vode.

EnergyNet, Rapid Invest i Arhi.pro udruženo istražuju potencijal dodatnih alternativnih izvora energije u kompleksu.

Predstavnik ENERGY NET kompanije, Goran Lalić, koji je istovremeno i direktor Advise Insitituta, predstaviće koje su tehničke aspekte implementacije solarnih panela i kako će oni doprineti smanjenju energetskih troškova i očuvanju životne sredine u NOVELLA kompleksu.

Ujedinjenje luksuza i praktičnosti u NOVELLA Enterijeru – Porcelanosa kvalitet, elegancija, funkcionalnost

NOVELLA se svakako može ponositi partnerstvom sa ekskluzivnim zastupnikom španskog brenda Porcelanosa, internacionalnog lidera u oblasti keramike i sanitarne opreme prisutnog u skoro 150 zemalja. Ekskluzivni zastupnik Porcelanosa Grupacije u Srbiji je kompanija Energy Net.

U okviru koncepta rešenja za opremanje prostora, NOVELLA kompleks omogućava izbor najkvalitetnijih artikala iz široke palete proizvoda Porcelanosa Grupe, koje će dodatno na panelu predstaviti Jelena Maravić Modrić, menadžer prodaje Home Concept Porcelanosa by Energy Net.

Partnerstvo sa Porcelanosom stvara prostor koji ne samo da odiše udobnošću i estetikom, već istovremeno postavlja NOVELLA kompleks kao sinonim za luksuz i funkcionalnost.

Inovativne smart tehnologije u NOVELLA kompleksu

Svi stanovi u stambenom delu kompleksa biće spremni za Smart home tehnologiju, koja će biti implementirana od strane OBLO Living-a, kompanije koja se specijalizuje za ovu vrstu rešenja. Penthausi na osmom spratu već će imati ugrađen osnovni Smart sistem za osvetljenje, roletne i druge funkcije.

U dvorištu, za koje je kreiran poseban projekat od strane Landscape-a, biće postavljene 4 pametne klupe sa Wi-Fi mrežom i punjačima za mobilne uređaje, koje će omogućiti City Gecko.

Predstavnik OBLO Living kompanije, Predrag Eremić, kao  Nikola Maksimčuk iz City Gecko biće takođe prisutni na panelu, pružajući dodatnu vrednost i inovaciju u okviru kompleksa.

Pridruži nam se 8. i 9. aprila u Master Centru, Novi Sad

Već na samom početku panela očekujemo obilje korisnih informacija, ističući važnost pronalaženja mira i balansa u ubrzanom tempu života, posebno u okruženju u kom nam je neophodan komfor i predah, a dom i radni prostor su svakako mesta koja tako doživljavamo.

Ukoliko ste radi da saznate još zanimljivih podataka vezano za moderan, udoban i funkcionalan poslovno-stambeni kompleks Novella Business Residence, ali i druge zanimljive projekte, informacije, priče, savete i saznanja kada su održiva gradnja i sigurna budućnost u pitanju, sada je pravo vreme da rezervišete svoje mesto na ArchyEnegy konferenciji.

Ako se po uvodu konferencija poznaje, možemo naslutiti ostatak bogatog konferencijskog programa.  Vidimo se u 8. i 9. aprila.