Privredna komora Srbije u saradnji sa Trgovinskim odeljenjem Ambasade Austrije u Beogradu - Advantage Austria organizuje poslovni forum Smart Traffic. Kako je saopšteno iz PKS, učesnicima će se u uvodnom delu obratiti predsednik PKS Marko Čadež, potpredsednik Privredne komore Austrije Richard Schenz, predsednik Republike Austrije Aleksander Van der Belen i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Na skupu, na kojem učestvuju 23 austrijske i isto toliko srpskih kompanija, održaće se tri panela o železničkoj i saobraćajnoj infrastrukturi u Srbiji, na kome govore predstavnici Železnica Srbije, Železnica Autrije, Evropske investicione banke, JP Putevi Srbije, Koridori Srbije i kompanije Strabag Srbija, kao i o tenderima i mogućnostima finansiranja infrastrukturnih projekata na kome učestvuju predstavnici Instituta CIP, austrijske železnice, Svetske banke i Sekretarijata za saobraćaj Grada Beograda.

Pored toga, biće predstavljeni najbolji primeri iz prakse - austrijski "know how" i inovacije "at its best" od strane predstavnika Tehničkog univerziteta u Gracu - kao i predstavljanje kompanija Plasser & Theurer, Voestalpine i Frauscher.

 

(izvor: ekapija)