Za prostor kasarne "Kosta Nađ", poznatiji kao prva kasarna, završen je detaljni plan regulacije i urađena je 3D prezentacija.

Krajem prošle godine Skupština grada usvojila je Plan detaljne regulacije, a sada je Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje završilo izradu 3D prezentacije prostora od 13,6 hektara, koji je od pre dve godine postao gradsko vlasništvo.

Time je na vizuelan način predstavljeno ono što je predviđeno planom, a to su komercijalni objekti, odnosno tržni centri otvorenog i zatvorenog tipa, objekti javne namene, tačnije škola i vrtići, kao i tri stambena bloka – objašnjava Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje. - Završetak izrade plana detaljne regulacije predstavlja preduslov za plansko građenje stambenih i komercijalnih blokova, koje Subotica nije imala u poslednjih nekoliko decenija.

Prvi koraci u uređenju prostora, koji je sada prilično zakorovljen i zapušten, su urađeni, a osnovna namena 3D prezentacije jeste da budućim investitorima približi sav potencijal ove lokacije i na upečatljiv način dočara sve mogućnosti ulaganja.

Kako saznajemo, kompletna prezentacija ovog kompleksa će uskoro biti predstavljena subotičkoj javnosti. Takođe, tim Grada Subotice, zajedno sa Razvojnom agencijom Vojvodine projekat će predstaviti u oktobra na Sajmu investicija u Minhenu.