Dok će pored „Gazele” da budu podignute tri kule od po 100 metara, prvi komšija Starom savskom mostu biće višespratnica, ali maksimalne visine do 60 metara. Na praznoj građevinskoj parceli od 4.857 kvadratnih metara između šetališta pokraj Save, zelenog pojasa prema mostu koji će biti porušen i na njegovom mestu sagrađen veći, Hercegovačke ulice i saobraćajnice koja povezuje prostor između Bulevara Vudroa Vilsona i Sava promenade planiran je stambeno-poslovni objekat od oko 50.000 kvadratnih metara u bloku 13b. Ta nova zgrada imaće dva podrumska nivoa, prizemlje, međusprat i 16 nadzemnih etaža na kojima će biti raspoređeno 260 stanova. Parking-mesta se nalaze u suterenu, prizemlju i na spratu. U garaži objekta projektovano je ukupno 299 parking-mesta, od kojih će 16 biti za osobe za invaliditetom, 10 sa elektropunjačima i 14 za motocikle. Maloprodajni objekat zgrade nalazi se u prizemlju, spa centar na drugom spratu i imaće plivački i hidromasažni bazen i fontanu vodeni zid, navedeno je u Urbanističkom projektu za izgradnju stambeno-poslovnog objekta na građevinskoj parceli 13b koji će na javnoj prezentaciji biti od od 7. do 14. februara, radnim danima od 9 do 15 časova u zgradi Gradske uprave u Ulici 27. marta 43–45.

Taj dokument izradilo je preduzeće „Aula” iz Beograda za investitora „Beograd na vodi”, dok „D.A. Dizajn.arhitektura” potpisuje projekat arhitekture budućeg zdanja.

Na lokaciji gde će on biti izgrađen, tik uz tramvajski most, odavno je trebalo da nikne objekat – hotel „W Beograd”. Za njega je pre devet godina i uoči kamena temeljca za prvo zidano zdanje „Beograda na vodi” – „BW Residences” potpisan ugovor i tada je, septembra 2015, najavljeno da će biti otvoren 2019. godine. Hotel je trebalo da se gradi u prvoj fazi „Beograda na vodi” u okviru koje su bile predviđene stambene kule „BW Residences”, šoping mol i „Kula Beograd” od oko 200 metara. Kula se u međuvremenu smanjila za tridesetak metara, ali je i dalje rekorder u visini, planovi za stambeno-poslovni kompleks od 1,8 miliona kvadrata na desnoj savskoj obali su se menjali, odstupalo se od mnogih prvobitno najavljenih rokova, a hotel „W Beograd” nije niti će biti sagrađen pored zelenog lučnog mosta koji odbrojava poslednje dane iznad reke.