Zgrada nekadašnje ambasade Amerike u Ulici kneza Miloša 50 biće prodata. Početna cena još nije poznata, ali prema nezvaničnim procenama, mogla bi da bude oko 11 mil EUR.

Do 1945. godine ta zgrada bila je u privatnom vlasništvu, a od 1950. do jula ove godine, kada je preseljeno na Dedinje u Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića 92, tu je bilo diplomatsko predstavništvo SAD.

Sada 17.000 kvadratnih metara čeka novog vlasnika i još se ne zna da li će to biti poslovni ili stambeni prostor.

Konsultanti za prodaju nepokretnosti "Cushman & Wakefield" Srđan Vujičić kaže da se plac i zgrada bivše američke ambasade prodaju u skladu sa generalnim urbanističkim planom koji predviđa poslovne i stambene kvadrate.

- Tačan odnos kako će biti raspoređeno biće definisan od strane kupca sa urbanističkim zavodom. Početna cena je 11 miliona evra - kaže Vujičić.

Vujičić kaže da je bitno napomenuti da je objekat u vlasništvi Stejt Departmenta i da nikakve pravne poteškoće ne postoje.

- Ono što se kroz medije provlačilo, jesu određeni zahtevi pojedinih privatnih lica koji će imati prema državi Srbiji, a ne prema datom objektu i budućem kupcu - navodi ovaj konsultant.

Zaintersovanih za kupovinu zgrade u Ulici kneza Milloša 50 ima, ali zbog specifičnosti objekta agencija ne sme da otkriva njihova imena.

 

Izvor: ekapija.com