Kompleks “Stari Mlin” dobro napreduje, a radovi su se dobrim delom preselili u unutrašnjost objekata. Intenzivni su radovi na unutrašnjim instalacijama, dok se završetak radova na fasadi očekuje do kraja meseca.Pošto su tokom leta završeni svi betonski radovi na objektima, otpočela je instalacija fasade i ti radovi su praktično u finalnoj fazi. Najveći deo objekata je već oblozen staklenim panelima, a kako su okviri već postavljeni, taj posao će biti brzo završen i na preostalim delovima objekata. Prema informacijama koje smo dobili, svi radovi na fasadi biće završeni do kraja oktobra. Unutar novoizgrađenih objekata u toku su radovi na instalacijama, postavlja se izolacija i betoniraju podne košuljice.


Nakon završenih grubih betonskih radova na novom hotelskom krilu intenzivirani su radovi na obnovi stare zgrade mlina. Zatvoren je središnji deo objekta, koji je inače služio kao pristup zadnjem delu gradilišta, i sada zidari polako rekonstruišu izgled prednje fasade. Inače u funkcionalnom konceptu hotela, stara zgrada će biti ulazni hol sa restoranima, barom, recepcijom i salom za konferencije. Planirano je da se izgradanja i ugradnja nameštaja, opreme i inventara u hotelu završi sredinom sledeće godine, tačnije do kraja maja 2014.Poslovni deo kompleksa je takođe dobro napredovao, a fasada je već postavljena na velikom delu objekta. Ovde su takođe vrlo intenzivni instalaterski radovi, a prema rečima investitora, pred kraj godine aktivno počinju pregovori sa zainteresovanim kompanijama za iznajmljivanje poslovnog prostora, kako bi raspored poslovnog prostora prilagodili zakupcima.

 Hotel u okviru kompleksa pripadaće lancu Radisson Blu, a radiće pod imenom “Radisson Blu Old Mill Belgrade”. Rokovi su blago pomereni, pa se “soft opening” očekuje u avgustu 2014, dok se zvanično svečano otvaranje planira u septembru 2014. Glavni menadžer za Radisson Blu Beograd će biti gospodin Thomas Swieca, koji je već u Beogradu i uveliko radi na “Pre opening” fazi. U martu se očekuje i početak zapošljavanja hotelskog osoblja čemu će predhoditi konkursi i razgovori sa potencijalnim kandidatima.

 

www.beobuild.rs