Poslovni objekat u okviru kompleksa je najdalje odmakao, unutrašnjost je velikim delom završena, lifotvi rade, a nedavno su montirana i roto-vrata na ulazu u zgradu. Preostalo je da se završe manji delovi fasade, holovi i garaža. Na dograđenom delu hotela stanje je slično kao i na poslovnom objektu, sa finim radovima na unutrašnjosti soba i preostalim radovima na donjim etažama objekta.

Stara zgrada mlina je ona koja je trenutno u fokusu, pošto se tu izvode radovi i na spoljašnjosti i na unutrašnjosti objekta. Spolja se zidovi oblažu kamenom vunom, dok se unutra montiraju dekorativni elementi enterijera, postavljaju instalacije i stolarija. Bilo je tu jako zanimljivih detalja, ali nam nije dozvoljeno da u ovom trenutku objavimo fotografije unutrašnjosti.

Na krovu su takođe završeni radovi na pokrivci, a lep primer su ravno sečeni crepovi kao rekonstruktivni detalj. Postavljena je i lanterna na krovu po uzoru na originalni mlin, samo je sada to alumunijumsko-staklena konstrukcija koja će davati prirodno svetlo budućem Executive Lounge-u.

Proces odabira osoblja u hotelu je takođe uveliko u toku, a biće zaposleno 120 ljudi na raznim pozicijama. Kao zanimljivost treba pomenuti da je održan konkurs za izradu uniformi, gde su se takmičile ekipe naše Akademije primenjenih umetnosti i italijanske “Academia del Lusso”. Pobedu je odneo tim domaćih dizajnera koji čine Dragoslav Rajičić i Zorana Stojanović, a oni trenutno rade na prototipu i daljoj razradi uniformi.

U prilogu su najsvežije fotografije sa gradilišta Starog Mlina. Završetak radova i otvaranje se očekuje početkom septembra ove godine, dok se svečano otvaranje očekuje u oktobru.


Source: beobuild.rs
Publisher: beobuild.rs