BEOGRAD – Direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan izjavio je danas da je Direkcija započela izgradnju dve nove zgrade u naselju Dr Ivan Ribar, a da budući stanari mogu da očekuju useljenje na leto 2017. godine.

 

Šurlan je rekao da se na tom mestu gradi 212 štanova, a da je Direkcija trenutno u početnim fazama izgradnje.

 

"Ova faza se sastoji od iskopa temeljne jame i pobijanja šipova, a trajaće otprilike 30 dana. Onda prelazimo na ostale faze. Rok za završetak je planiran za proleće, a useljenje prvih stanara na leto 2017. godine", rekao je Šurlan.

 

On je naveo da je Direkcija u ovom poslu imala veliku pomoć Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Uz angažovanje potpredsednice vlade i resorne ministarke Zorane Mihajlović, dodao je, došlo i do faze kojom se rešava veliki problem od pre godinu i po dana, vezano za korišćenje oplatola, gde je posedica bila zagađenje stanova.

 

"Kada je reč o sanaciji starih zgrada, naš plan je da u to krenemo krajem ove godine, kada budemo u mogućnosti da regulišemo imovinsko pravne odnose sa svim kupcima i bankama koje su ih kreditirale", rekao je Šurlan i objasnio da će se izvođenje radova na sanaciji raditi po tehnologiji Instituta "Vinča".

 

"I nama je u interesu da što pre krenemo sa sanacijom, kako bismo došli do trenutka da raspolažemo tim nekretninama", objasnio je on.

 

Upitan koliko je ukupno stanara iz zagađenih zgrada rešilo problem, on je naveo da ij je 199, a da je polovina raskinula ugovor sa Direkcijom, uz vansudsko poravnanje.

 

"Mi smo njima isplatili sve što su prvobitno uplatili Građevinskoj direkciji Srbije. Dalje, 41 stanar je prihvatio da pređe u stanove koje smo obezbedili u ovom naselju tako što smo ih otkupili od Grada Beograda, a njih 52 je prihvatilo da stare stanove zamene novim u ovim zgradama koje sad zidamo", objasnio je on.

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://www.tanjug.rs/